Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Eski ve Yeni Fatsa Meydanı

Eski ve Yeni Fatsa Meydanı
Engin YARAN( engin.yaran@hotmail.com )
07 Ekim 2020 - 22:03

Bildiğiniz üzere ilçemizin meydan projesi tamamlandı ve biz Fatsalıların kullanımına açıldı. Ordu Büyükşehir Belediyesinin üstlendiği proje tamamlandığında ise tüm Fatsalılar gibi bende devam edecek mi diye düşündüm. Bir şeyler yarım kalmış gibiydi çünkü.

Şimdi eski hali ile yeni halini karşılaştıralım. Meydanın altına yapılan otopark haricinde Fatsalılara artı değer katacak bir tarafı var mı bir değerlendirelim. Bence yok.

Umut ederimki Hilmi Güler başkanımız bu eksiği görür ve inşallah bu projeyi revize eder. Tamamlanan meydan projesi şu anda miting alanına benziyor. Güneşli ve yağmurlu havada da kullanıma uygun hale getirilmesi konusunda sayın başkanımıza küçücük bir iş düşüyor diye düşünüyorum.

***

Cemal Enginyurt’un İhraç Edilmesi

Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt partisinden ihraç edildi. Son olarak Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin ilimize geldiğinde patlak veren olaylar sayın vekilin ihracı ile son buldu.

Bilindiği üzere Ak Parti ile Milliyetçi Hareket Partisinin oluşturduğu Cumhur İttifakında bir tek Ordu’da sorun yaşanıyordu. Bu ihraç sonrası Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz hemen istifa etti. Koca Ordu ilinde Milletvekili Cemal Enginyurt’un peşinde sadece tek bir kişinin istifa ettiği ilçemizde de uzunca bir süre konuşuldu. İlçe Başkanı Murat Kaçak’ın bu konu hakkında da tek bir şey söylememesi ise işin tuzu biberi oldu.

Siyaset öyle bir mecra ki ne yapsan eleştirilirsin. Bunu en iyi Murat Başkan bilir. Ayrıca bence Cemal Enginyurt’un ihraç edilmesi ile Murat Kaçak’ın önü açıldı. Siyaset çok garip tam 7 yıl önce MHP Ordu İl Başkanlığında ki görevine son verilen Naci Şanlıtürk yeniden Ordu İl Başkanlığına getirildi. Hatırlayalım 7 yıl önce Naci Şanlıtürk’ün yerine Cemal Enginyurt getirilmişti. Ardından Enginyurt daha sonra vekil seçildiğinde yerini Köksal Yılmaz’a bırakmıştı. Şimdi Enginyurt’un ihraç edilmesi ile il başkanı Köksal Yılmaz’da istifa edince yerine getirilen il başkanı Naci Şanlıtürk komple bir revizyona giderde tüm ilçe başkanlarını değiştirirse bilemem fakat Murat Kaçak bu ihraç sonrası parti kulvarında daha da ileriye gidebilir.

***

Kovid-19’da İkinci Dalga Önlemleri Gelebilir!

Kovid-19 ile mücadele kapsamında devletimiz ve yerel yönetimler ellerinden geldiğince önlem alıyorlar fakat biz vatandaşlar olarak önlemlerimizi alıyor muyuz? Ne kadar bu sorumluluğun ciddiyeti içerisindeyiz? Soru işareti… Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca neredeyse her gün bilgilendirme yapıyor. İkinci bir dalga yaşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Fatsa Devlet Hastanesinde pandemi servisine gittim. Hastanenin arka tarafında bulunan diş polikliniğinin yanında bir bölüm açılmış ve orada tanı koyularak test yapılıyor. Burada çok yoğun bir trafik yaşanıyor uzaktan da olsa muhakkak görmenizi tavsiye ediyorum. Lütfen bu hastalığı hafife almayalım ve maskesiz dışarı çıkmayalım. Ayrıca kişisel görüşümü eklemeden edemeyeceğim. Keşke sokağa çıkma yasakları ve şehirler arası geçişlerde ki kontroller uygulamadan kalkmasaydı. Bu virüsün bu kadar yayılması o zaman söz konusu olmazdı diye düşünüyorum.

***

Dijital Medya Yolunda İlerliyoruz

Bildiğiniz üzere artık elimizde bulunan akıllı telefonlar yüzünden basılı medya sıkıntılı bir dönem yaşıyor. Teknoloji çağının hayatımıza getirdiği kolaylıkları saymakla bitiremeyiz. Küçücük bir örnek verecek olursak biz ilçemiz Fatsa’da gazetecilik mesleğimizin yanında matbaa ve reklam işleri de yapıyoruz, bu sene imsakiye ve takvim işlerinde büyük bir düşüş yaşadığımızı belirtmek isterim. Mesela e-fatura sayesinde birçok matbaanın fatura ve sevk irsaliyesi gibi matbuu evrak işleri düştü. Yani dijitalleşmenin önü alınamıyor.

Titizlikle haberleri hazırlanıp, tasarım sürecinden geçip, baskısı yapılıp, harmanlanıp, katlanıp, dağıtım aşamasına kadar birçok kişinin emeğinin olduğu gazetemizi sizlere ulaştırırken pazarlamakta zorlanır hale geldik. Zaten özgün haberler ve köşe yazıları dışında ki tüm haberleri herkes sosyal medyadan okuyor/dinliyor/izliyor.

Elimizdeki telefonlar, hayatımızı hızlandırdığı inkâr edilemez bir gerçek fakat bize okumayı unutturup izlemeye ya da dinlemeye teşvik ediyor.

İşte bu nedenle bizlerde kendimize yeni bir yol haritası çizdik ve internet televizyonu yolunda başlangıç olan youtube kanalından sizlere seslenmeye karar verdik. Youtube sitesinden “Fatsa Söz Tv” kanalını takip etmenizi talep ediyorum. Umarım acemiliği en yakın zamanda atlatırız. Sağlıcakla kalın.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.