Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

HAYAT FELSEFESİ

HAYAT FELSEFESİ
Ayşegül ÖZDEMİR( 63728u363637376373@gmail.com )
28 Aralık 2020 - 21:44

Değerli okurlar nedir bu hayat felsefesi dediğimiz şey? Bir düşünün bakalım. Eminim ki türlü türlü içinizden cevaplar vereceksiniz. Hayat felsefesi dediğimiz şey birnevi yaşama tutunmaktır. Hayatta kalmak için bir nedendir aslında. Yaşamayı öğrenmemiz için çevremizdekilere ihtiyacımız gerekli midir?

Başkaları gelip bizi sirkelemelimi, yoksa sarsmalımıdır? İkisine de ihtiyacımız var değil mi?

Yaşadığımız sürece farklı hadiselere tanıklık ederiz. Kimimiz buna dikkat eder kişi kendine çeki düzen verir, bazıları ise umursamaz yoluna devam eder.

BİZİ HAYATA BAĞLAYAN ŞEY NEDİR?
Hayatta kaldığımız sürece hep mutlu olmayı isteriz değil mi? Bazıları karşımıza çıkar, hayatın tadını çıkar der, kimisi paran varsa hayat sana güzeldir, birileri kurallara uygun yaşamak vs. Peki biz kendimiz ne yanıt verebiliriz. Nasıl bir hayat yaşadım ya da yaşıyoruz? Ne istiyorum?

Mesela bugün ne yapacaksın ne yaptın.

HAYAT FELSEFEMİZİ NASIL OLUŞTURMALIYIZ?
Hayat felsefemizi oluşturmak için bir yöntemi yoktur aslında. Sizi mutlu, güçlü olmak için hiçbir sözün ne olduğunu bilmiyoruz. Bazı insanlar çektiği acılardan hayata tekrar dönmek için hayat felsefesini oluşturur. Kimileri ise düşünmez bile. İlk olarak kendimize “Ben kimim?” diye sorsun. İnsanın kendini tanıması oldukça zaman alabilir. Başkalarını tanırız fakat kendimizi tanımak zordur. Eğer ki bunu yapabilirsen sen hayat felsefeni bulmuşsundur demektir. SENİN YAŞAM FELSEFEN NEDİR? Düşün bakalım…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.