Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

ORDU’DA GAZETECİ OLMANIN AVANTAJLARI!

ORDU’DA GAZETECİ OLMANIN AVANTAJLARI!
Engin YARAN( engin.yaran@hotmail.com )
11 Ocak 2021 - 10:53

Sizlerin kutlama mesajı yayınladığı bu önemli günde acı bir yazı ile karşınıza çıktığım için üzgünüm. Birileri sizlere gerçekleri hatırlatmak zorunda çünkü.

Bugün çalışan gazeteciler için önemli bir gün. Her yıl belirli hediyeler, mesajlar, kutlamalar vs güzel bir görüntü çıkıyor ortaya bizlerde mutlu oluyoruz. Hepinize teşekkür ediyoruz fakat merak ediyoruz, acaba Ordu’da gazetecilerin sorunlarından haberdar olan yöneticiler var mı?

Bu sebeple sorguluyorum ve merak ediyorum. Bir üst kurumun (Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı) verdiği kartı Ordu’da ki yöneticiler neden tanımıyor? Kartın olmasına da gerek yok Ordu’da kaç yerel gazeteci var ki neden başka illerde ki hizmetlerden Ordu’da ki gazeteciler faydalanamıyor?

Büyükşehirler gazetecilere büyük kolaylıklar sağlıyorken Ordu’da sadece Gazeteciler Günü neden yalandan kutlanıyor?

İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, Eskişehir’de, Bursa’da, Antalya’da, Konya’da ve ismini sayamadığım büyükşehirlerde çalışan gazeteciler ile aynı şartlarda neden Ordu’da çalışamıyoruz? Ordu’nun ne farkı var?

Mesela, aracımızda devletin en üst mercilerinden aldığımız Basın Trafik Kartı olmasına rağmen Ordu’nun merkezi ya da ilçelerinden birinde ceza yeme korkusuyla aracımızı biryere bırakıp acil bir habere gidemiyoruz. Neden otopark arıyoruz? Otopark bulduğumuzda ise içeride ki görevliler kartı tanımıyor! Neden?

Trafik polisi bile bu kartın varlığından bihaber! Sanki kırtasiyeden çıktı alınmış gibi muamele yapıyorlar! Neden?

Mesela Ordu merkezde Büyükşehir Belediyesine ait ters ev ve teleferik var değil mi? Basın Mensubu olarak bu hizmetleri tanıtmak için bile girmek istediğinizde kapıda ki görevli, bir üst kurumun verdiği basın kartını tanımıyor! Neden?

Ben sadece küçücük birer örnek verdim. Bu örnekleri çoğaltabilirim. Gazetecilerin devletin ve belediyenin hizmetlerinden diğer illerde olduğu gibi Ordu’da da faydalanması gerekmiyor mu? Farklı bir ile gittiğimizde anlıyoruz mesleğimizin ayrıcalıklarını…

Tüm bu duygular içerisinde gazeteci meslektaşlarımın gününü kutlarım.

ENGİN YARAN / FATSA SÖZ GAZETESİ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.