Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

POLİTİKACILAR

POLİTİKACILAR
Ayşegül ÖZDEMİR( 63728u363637376373@gmail.com )
09 Şubat 2021 - 15:02

Politikacı genellikle seçmenlerin saygısını güvenini kazanmak için daima söz verirler. “Bunu yapacağım, şunu yapacağım, göreceksiniz…vs.” Saygı göstermek ve destek almak istiyorlarsa önemli olan gerçekleri söylemeli ve dürüst olabilmektir.

Kelimeler bazı durumlara göre değişiyor ise halk bunu fark eder ve hatırlatmak ister. “Önce bunu demişti simdi neden böyle konuşuyor? Dediklerinin hangisine inanacağız?”

Hele ki gün bu günümüzde medya önemli bir yerdedir. İnsanların ne dedikleri anında öğrenebilir. Ortam ne olursa olsun söylediklerinin düşüncelerinin arkasında durabilmek eskiye nazaran biraz daha önemlidir.

Sürekli açık konuşmak, fikrimizi ortaya koymak beğenenler tarafından takdir edilir ve güç sahibi oluruz. Tam tersi olduğunda fırsat kolladığımızda toplum medya önünde onlarca söz verip sonra da başa geçmek bunların bir anlamı yokmuş gibi davranmak ahlaka aykırı değil, aynı zaman da pratikte bile yanlış bir şey.

Güç sahibi olduğumuzda yaptığımız her şeyin bilincinde olmalıyız. Başkan bakan ya da aklınıza gelebilecek her şey bir pozisyonda olduğunda her yerde korunur. Her türlü rahatlık sağlanır, hatırı sayılır kişiler olurlar. Gerçekliğimizi kaybetmek istemiyorsak  dikkat etmeliyiz. Çevresindeki korumalar arttıkça inan zihninin çevresindeki korumalarını da  arttırmalıdır.

Artık  insanların politikacılara güveni kalmadı. Her şeyin kirli olduğunu söylüyorlar. Kirli olan politika değil insanlar kirletiyor.

Politikacı ahlaksız davrandığında kirlenir. Bu durumda doğal olarak herkes kaybeder. Toplumun politikacıya ihtiyacı vardır. Demokraside birçok partinin olması birisi iktidarda diğeri muhalefette olması gerekli. Bunun için saygı duyulması parti ve politikacılar için gereklidir.

Politikacılar çerçevesinden bakarsak onları yozluğa halkın zorladığını düşünebiliriz. Toplum sadece hiçbir değerlere kulak asmıyorsa dinlemiyorsa para ve güç istiyorsa politikacıların bozulduğuna şaşmamak gerek. Durumun sorumluluğunu direk onlara yıkmamalıyız.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.