Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

YÜKSEK BİLİNÇALTI

YÜKSEK BİLİNÇALTI
Yiğithan KAYTAZ( Kaytaz_yigit@icloud.com )
02 Mart 2021 - 21:17

Seni serbest bıraktım hadi bize hünerlerin neymiş göster. Biliyorum öyle boş bir şekilde suratıma baktığını ne de olsa emrimi yerine getirmek için bunca yıl çaba harcadın; Yeri geldi bizi üzdün yeri geldi mutlu haberler almamızı sağladın, yine de seni biraz daha iyi tanımış olsaydık çevremizin antidepresan yerine seni kullanması daha cazip olurdu. Hadi kalk oturduğun koltuktan beni iyi dinle bilinçaltım!

Evet yukarda az önce yalın ve bilinç akışı tekniğiyle ele aldığım çoğu zaman kullanmayı bilmediğimiz; Bilinçaltımız idi. Gündelik hayatta insanoğlu hayatın karmaşık yapısı içerisinde duyu reseptörlerinin farkında olmaksızın hepsini kullanır fakat Zihni’n süzgecinden geçen çoğu isteği tam anlamıyla gerçekleştirememiş olmaktan yakınır. Bunun sonucunda kişi; yalnızlığa, depresyona, kendini başkasıyla kıyaslama yoluna girer. Evet sevgili okur sesinin sıcaklığını şimdiden ensemde hisseder gibiyim. Peki neden insanoğlu; Başarılı, sağlıklı, zengin olmayı tam anlamıyla hayal edip bilinçaltına emir veremez? Bunun cevabı çok basit: Çünkü Telkin metodunu uygulamayı bilmez. Gündelik hayatta Zihni’miz göz ile gördükleri şeyleri algılar bilinçaltımız ise bunları duygusal anlamda imgeye dönüştürür ve size soru sormaksızın düşündüğünüz tasavvufi çağrışımı yerine getirmeye çalışır. Bunun içindir ki dünyanın birçok yerinde bazı ritüeller gerçekleştirilir. Ama ben bunlardan “Oto Telkin “ yöntemini(Kişinin gerçekleşmesi için yaptığı kendine yönelik telkin) ve bir örneğini vereceğim. Elbet için daraldı, elbet sen de yoruldun, sen de biri mutluyken mutsuz oldun. Üzülme, gözlerini kapat içinden şunları tekrarla: ”Daha önceden bilincimde(Zihni’mde) var olan güzel imge şu anda bu imgeyi gerçekleşmek için sadece beni dinleyen bilinçaltımın eşsiz uyumu emrime koşulsuz uyacağını biliyor ve bana huzur, sağlık ve berekete olan inancımı gerçekleştireceğini biliyorum.” Sonuç olarak bilinçaltına ne ekerseniz onu biçersiniz. Düşünsenize önceden Zihni’mizde var olan kötü düşünceleri önceden bildiğimizi neyse ki şimdi bilinçaltının eşsiz gücü var iyi düşünelim o zaten bizim kölemiz…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.