Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

BAHANEN YOKSA ÖZGÜRSÜN

BAHANEN YOKSA ÖZGÜRSÜN
Yiğithan KAYTAZ( Kaytaz_yigit@icloud.com )
02 Nisan 2021 - 22:58

Değerli okurlar! Bu cümlenin altını çizmekte fayda var diye düşünüyorum. Hatta, düşünmek kavramı yaklaşık bir haftadır kafamın içinde tur atıyor.

İnsanlar bazen, düşündükleri şeylerin olumlu bir sonuca varmasını beklerler. Ben de bunu istiyorum. Fakat, ne kadar çabalarsam çabalayayım , ne yazık ki olumlu bir sonuç alamıyorum.

halde sizlerin de vaktini daha fazla almadan konuya girmek istiyorum. Siz de farkına varmış olmanız gerekiyor ki ülkemizdeki kitap okuma sayısı oldukça az durumda. Bunun başlıca sebeplerinden biri kitap fiyatlarının oldukça yüksek seviyelerde uçuyor olması. Hal böyle olunca kitap okumanın tadını bilemeyenler için sanki ezberledikleri bir lafmış gibi orda bur da nutuk atıyorlar: ”Bir kitaba o kadar fazla ücret ödemem” Böyle düşündüğümüz zaman bir bakıma hakkılar da. Ama en kötüsü kendi ülkemizin incilerinden olan isimleri bilemiyoruz. Neden mi ? Edebiyatımızın en değerli yapı taşlarından olan Oğuz Atay’ın 65 lira değerinde, Yaşar Kemal’in 35-40 lira değerinde, İhsan Oktay Anar’ın 30 lira değerinde fahiş fiyatlarda kitaplarının oluşu, siz de takdir edersiniz ki, muhtemel bir örnek.

Şuan ne düşünüyorsunuz bilemiyorum fakat ,ben bunları kalemime yansıtırken hem utanıyor hem de sinirleniyorum.

Ama ne olursa olsun, içimde hala bir umut var. Eminim günün birinde az önce ismini saydığım değerler tozlu raflardan daha kolay çıkacak ve eminim edebiyatımızın değeri hak ettiği konuma ulaşacak.

Yeter ki bahane aramayalım çünkü asıl kolay olan ve gittikçe miskinleşen tek şey bahanelerimiz. Şartlar ne olursa olsun asla okumaktan vazgeçmeyelim. Asıl o zaman gerçek özgürlüğe kavuşmamız müktedir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.