Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Kendimi Nasıl Tanıyabilirim?

Kendimi Nasıl Tanıyabilirim?
Ayşegül ÖZDEMİR( 63728u363637376373@gmail.com )
14 Temmuz 2021 - 19:28

Kendimizi tanımak önemli midir? Elbette önemli. Kendini tanıyamayan insan başkalarını da tanıyamaz. İnsan olmanın en önemli özelliklerinden birisi de budur. Örneğin bir meslek sahibi olmak istersin öncelikle kendini tanıma yolundan geçmelisin. Ben bu mesleği istiyorum ama bana uygun mu? Yapabilir miyim? Benim standartlarıma uygun mu? Kendimizi tanıdıkça insanları tanımaya başlarız. Peki insanları tanımak ne den önemlidir? Bu soruya cevap verecek olursak eğer yaşam insan ilişkileri arasında oluşmaya başlar. Kendini tanımayan insan diğer insanlarla olan ilişkilerinde sürekli bir kopukluk olur. Karşımızdaki insanın hüzünlü ya da sevinçli olduğunu bilemezsek o sadece karşıda bir maske gibi durur. Biz konuşuruz ama karşıdaki dinler gibi olur. Biz farkında olmadığımız için boşa gider. Biliyor musunuz böyle yaşayan insan çok var. Kendini tanıyamamış kendinin yalnızlığı içerisinde beraber olduğu, insanlarında iç yalnızlığını anlayamamış psikolojik olarak ölmüş insan çok fazla var.

Dediğimiz gibi kendini tanıma çok önemli. Peki nasıl bir yola girilmeli? Her gün uyumadan önce kendimize 15-20 dk zaman ayırarak tefekkür edebileceğimiz, iç dünyamızı dinleyebileceğimiz bir ortamda bulunmalıyız. Bugün ben ne yaptım? Neler öğrendim? Neler yaşadım? Vs. içimizde hangi duygular oluştu, şöyle bir gözden geçirerek içimizde hüzün, keyif, özlem var mıydı? Mesela öfkelenen bir insan çok çabuk karşısındakinde suç arar, şöyle dedi böyle dedi. Böyle demek yerine, bende acaba o an ne vardı ki bu söz tavır olabilir karşısındakine öfke uyandırdı. Bize öfke uyandıran şeye birçok kişi öfkelenmez hatta gülebilir bile. Bunu düşündüğümüz zaman hemen çözemeyebiliriz. Ama bu yola çıktıktan sonra yavaş yavaş artık kendimizi anlamaya çalışırız.
Ne dersiniz? Elinize bir defter alıp adını artık ne koyarsınız bilemem, günde kendinize zaman ayırarak yolculuğa başlayın.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.