Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

30 Ağustos…

30 Ağustos…
Engin YARAN( engin.yaran@hotmail.com )
30 Ağustos 2021 - 0:29

Tarihimizin en gurur verici zaferidir 30 Ağustos…

30 Ağustos Zafer Bayramı, vatan topraklarının işgal edilerek yok edilmek istenen dönemde, kendi yurdunda esir edilen milletimizin, Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının öncülüğünde yeniden dirilişidir. Atatürk’ün önderliğinde kazanılan bu zaferle ülkemiz, düşmanlardan temizlenmiş, daha sonra ise genç bir cumhuriyet kurulmuştur.

Bu zaferle; Türkiye’de bayram sevinci yaşanırken, bütün mazlum uluslarda ve İslam ülkelerinde, kazanılan bu zafer doyasıya kutlanmış. Hatta o dönemde Hindistan Bağımsızlık Hareketi’nin lideri Gandhi çarpıcı bir demeç vermiş: “Haydi beni bir daha tutuklayın İngilizler! Ama tutuklamak ve öldürmekle iş bitmiyor. İşte, öldü sanılan Türkler, cenaze törenleri için hazırlanan tabutlarını katillerinin başlarına geçirdiler.”

Yine Pakistan’ın kurucusu ve ilk devlet başkanı Muhammed Ali Cinnah’da Londra’da bir basın toplantısı yaparak şunları söylemiş: “ İngiliz hükümeti barış için Mustafa Kemal Paşa’ya yardımcı olabilirdi. Ama olmadı. Tersine savaşı körükledi. Biz Hint Müslümanları, o kazansın diye durmadan dua ettik. Şimdi de kazandığı için Allah’a hamdediyoruz. Kazanan yalnız Mustafa Kemal Paşa değildir, bütün esirler dünyasının zaferidir bu. Zindabat Mustafa Kemal!”

İnternette aradığınızda birçok kaynak bulabilirsiniz. Bütün dünyanın saygı duyduğu Atatürk ve silah arkadaşları, dünyanın en haklı, en ahlaklı ve en meşru savaşını kazanarak Osmanlı devletinin küllerinden, tam bağımsız yepyeni bir devlet çıkarmış. O devleti de Türk gençliğine emanet etmiş.

Bizim üstümüze düşen ise korumaktır… Bu duygular içinde 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı kutlarım.

***

ÖNLEMİMİZİ ŞİMDİDEN ALALIM…
İlçemizde geçtiğimiz günlerde yoğun bir yağmur yağdı ve devamında sel oldu… Bir saat kadar daha yağmur yağsa gerçekten felaketi yaşayabilirdik. Birçok işyeri sular altında kaldı ve birçok Fatsalı mağdur oldu. O gün canla başla sahada olan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın da Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hilmi Güler’inde samimiyetinden gram şüphe etmiyorum ama hiç zaman kaybetmeden bir sonraki yağmurun yağmasını beklemeden ana arterler başta olmak üzere altyapımızda eksik olan neresi varsa yapılması konusunda hassasiyet bekliyorum.

Bir sonra ki sayımızda görüşmek üzere.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.