Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

İtibardan Tasarruf Olmaz…

İtibardan Tasarruf Olmaz…
Haydar Melek( haydarmelek52@gmail.com )
30 Ağustos 2021 - 0:44
Son günlerde, onlarca canlı ruhunu teslim etti!
Birçoğu da hiçte hayal edemeyeceğimiz derece feci şekilde! Kimi yanarak, kimi boğularak tabiri caizse işkence çekerek…
 
Doğada var olan dilli dilsiz, yürüyen sürünen,
milyarlarca canlı paydaşımız bizimle birlikte yerkürenin üzerinde yaşam mücadelesi veriyor.
 
Çıkan yangın ve sel baskınlarında yok oldular.
Onlarca köy boşaltıldı, yananlar oldu, yıkılanlar oldu. Binbir emekle var edilen taşınmazlar kül oldu, bir daha kullanılamaz halde kaldılar. Kimi buna afet dedi kimi ihmal, hangisi doğru siz karar verin. Gezegenimizin oksijen depoları cayır cayır kül oluyorken, hangarda bakıma muhtaç uçakları sadece yorumlamakla kaldılar. “İtibardan tasarruf olmaz tabi”  Olmaz diye umut ediyorum ancak tarih tekerrür ibaret diyoruz ya hani, buralara koca oteller yapılması hiçte uzak görünmüyor!
Allah’ın afetinin önünde kim olsa duramaz. Ancak tevekkülü biz yanlış anlamışız sanki, gereğini yapmıyoruz istediğimizi yaparak davetiye çıkarıyoruz. Örneğin; 400 m genişliği olan bir dere yatağında sen imar planları yaparsan 15 metreye kadar düşünürüp kanalı daraltırsan, sonra çok katlı binalar, bodrum katları yaparsan olacağı bu… Olası afeti görmezden gelmek ahmaklık değilde nedir?
 
Şimdi binalar iş yerleri temizleniyor yani kullanılır hale getiriliyor. Peki aynı taşkının tekrar olmaması olasılığı nedir?
 
Derler ki; deniz ondan aldığını birgün senden geri alır, su akar yolunu bulur.
 
Hep gördüğünüzü duyduğumuzu anlattık veya yazdık. Gelelim Fatsa’ya: Canla başla işyerini temizlemeye, içeri giren suyu atmaya, yoldan geçen arabayı durdurmaya çalışan esnaf arkadaşlar vardı o akşam.
Kanalları ya da mazgalları temizlemek için suyun içine giren personeller vardı.
 
Yaralar sarılacak diyen idareciler vardı.
 
Tüm bunlar için mübalağa etmeksizin teşekkürler. Ancak bunca betonlaşan şehirde olacakları tahmin etmek zor değil diye düşünüyorum.
 
Son söz, inşallah bir daha böyle büyük yangınlar ve seller yaşanmaz ülkemizde. Ölenlere Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı dilerim.
 
Ancak tüm bunların olmasına vesile olanları kınıyorum, lanetliyorum ve yüce Allah’a havale ediyorum.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.