Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

“Helal olsun Eda Başkana…”

“Helal olsun Eda Başkana…”
Engin YARAN( engin.yaran@hotmail.com )
14 Aralık 2021 - 17:13

“Fatsa gündemini takip edenler bilirler yakın bir zaman önce Fatsa Belediyesi Meclisi olağan üstü toplandı.
Toplanma amacı Fatsa Belediyesinin SGK’ya olan 25 yıldır birikmiş borçlarına karşı iki mülkünü yine aynı kuruma devretmek, takas yöntemi ile belediyenin bu kuruma olan borçlarını sıfırlamak… Meclis üyeleri tarafından bu takas için belediye encümenine yetki verildi.
Her Fatsalı gibi bende bu durumu üzülerek karşıladım ve meclis toplantısına katıldım çünkü Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın açıklamasını bizzat dinlemek istedim.
Toplantı öncesi bir eylem gerçekleştirildi ve bu eylemde Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti, Saadet Partisi, Türkiye Değişim Partisi ve Gelecek Partisi Fatsa İlçe Başkanları ve teşkilatları, Fatsa Belediyesi önünde toplanıp bu duruma karşı olduklarını dile getirdiler.
Toplantıya meclis üyelerinin haricinde benimle birlikte gazeteci meslektaşlarım ve belediye önünde tepki gösteren siyasi partilerin Fatsa İlçe Başkanları da katıldı. Oturum başladı ve başkan bey haklı gerekçelerini anlattı ve sonrasında ilçe başkanlarına seslenerek, “Ben bu makama geldiğimde herkesle fikir alışverişi yapacağımın sözünü verdim. Hepinizde telefonum var. Bana günün 24 saati ulaşabiliyorsunuz. Bu durumu konuşmak yerine siyaset malzemesi yapmanıza üzüldüm” diyerek sitemlerini dile getirdi.
Başkan Kibar, meclis üyesi dışındakilere de söz hakkı verince, tüm ilçe başkanlarının ve gazeteci meslektaşlarımın konuşacağını düşünerek kendimi hazırladım soru sormak için… Başkan bey kendince kırgın ama o kadar büyük olgunluk gösterdi ki meclis üyeleri dışındakilere de söz hakkı verdi. (İstese söz hakkı vermeyebilirdi)
Sadece İyi Parti Fatsa İlçe Başkanı Eda Doruk Çivici tepki gösterdi bu duruma… Bu sebeple yazımın başlığı “Helal olsun Eda Başkana” oldu. Eda hanım kendini o kadar iyi ifade etti ki haklı gerekçelerini anlattı. Detaylara fazla girmeyeceğim orada bulunan herkes bu duruma şahit oldu fakat benim takıldığım konu başka.
Eda hanımdan sonra kimin söz alacağını sabırla bekledim ama kimseden ses çıkmadı.
Orada bulunan gazeteci meslektaşlarımda benim gibi düşündükleri için olsa gerek soru sormadılar. Kimse böyle bir sessizlik beklemiyordu çünkü. Tabii bu sessizliğin oluşmasında başkan beyin açıklamaları da etkili olmuş olabilir bilemiyorum.
Meclis sonrası başkan bey ile yaklaşık 1 saat kadar bu durumu konuştuk.
Başkan bey kendisinden o kadar emin ki kendisinden sonra gelecek olan belediye başkanının hangi partiden olursa olsun bu kararı aldıkları için memnun olacaklarını söylüyor.
Sonuçta başkan bey olası tüm olumsuzlukların kendisine mal edileceğini biliyor ve göze almış durumda. Saygı duyuyorum.
Her fırsatta tepki gösterenlerin, meclis salonunda tek bir söz bile söylememelerine de saygı duyuyorum.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.