Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

“GÖNÜLLERİ BÜYÜK FATSALILAR”

“GÖNÜLLERİ BÜYÜK FATSALILAR”
Engin YARAN( engin.yaran@hotmail.com )
30 Mayıs 2022 - 15:03

Herkese merhaba, her defasında dile getiriyorum “Küçük yerlerde gazetecilik yapmak zordur” diye…
Neden mi?
Bazen Fatsa’da haber yaptığımızda, bazıları tarafından kara listeye alınıyoruz…
Çünkü bazı haberler aleni bir şekilde bilinmesine rağmen, haber olarak bir gazetede ya da gazetenin sosyal medya hesaplarında çıkınca her nedense olay oluyor. Bu durumda da kusurlu olanlar ciddi şekilde rahatsız oluyor.
Mesela, ulusal medyaya konu olmuş hala hafızalarda yerini koruyan bir haberde gelişen olayları sayfana taşıyorsun ve takipçilerinle paylaşıyorsun ki dakika geçmeden çalan telefonlar bir dünya zamanınızı alabiliyor…
Fatsa’da çeyrek karpuz satılıyor diyorsunuz, vay efendim bu haberi nasıl yaparsınız diyen tanıdıklar çıkıyor ortaya.
Hatta araştırmadan haber yaptığımızı söylüyor kimileri…
Fotoğrafı çeken benim, kasiyer kızla konuşan benim, Fatsa’da başka nerede yarım karpuz satılıyor diye sorup soruşturan benim ama bazılarına göre araştırmadan haberi yapan yine ben olabiliyorum.
Mesela ekonomik olarak insanların zor durumda olduğunu, alım gücümüzün her geçen gün düştüğünü söylüyoruz adam bizi takipten çıkarmakla tehdit ediyor.
Şaka gibi…
Yakıt 7 liradan 23 liraya çıkmış haber yapıyoruz, benim yaygara yaptığımı dile getirip arkadaş listemden çıkan var.
Bazıları kendisini o kadar kaptırmış ki onlara her şey normal geliyor. Yakıtın artmasının sebebini neredeyse bana bağlayacak olanlar var…
Kısacası herkesi aynı anda mutlu edemediğimiz için biz gazetecileri eleştirmek ya da küçümsemek kolay geliyor küçük yerlerde.
Meslektaşımız bile eleştirebiliyor kolayca… “O da gazeteci mi? O’nun yaptığı gazeteciliğin ben alasını yapıyorum…” diyenler bile olabiliyor ama ne yazık ki yapamıyorlar.
Bu alanda diploman var, tecrüben var, yani hem okullu hem de alaylısın ama yine de eleştirilebiliyorsun… Gerçi bazıları bir özgüven sıfırlamasını gerçekten hak ediyor ama biz edep nedir bildiğimiz için rahatça konuşabiliyorlar. İnanın sadece gülmemi ve kendilerini izlememi sağlıyorlar.
Eleştiriye alışkınım, yapıcı eleştirileri de gerçekten dikkate alırım. Bu beni küçültmez aksine yüceltir. Çünkü ben işimi yapıyorum.
Siyasetçilerde eleştiriyor. Mesela seçim zamanı, “Gazeteciler bizim için önemli” diyerek ilan veren fakat seçim sonrası, “Bunların hepsi aç” diyenlerin eleştirilerini de gülerek seyrediyorum. O sebeple kimseyi arayarak bayramlar dahil reklam ve ilan gibi taleplerde bulunmuyorum.
Ama aramızda o kadar gönlü büyük Fatsalı var ki isim isim yazmakla bitiremem. (Bu kişiler gazetemizde ki ilanlardan da belli oluyor)
Onlar, hem haberlerin içeriğine takılmıyorlar, hem de haber alma özgürlüklerini onlara sağladığımızdan dolayı üstüne birde teşekkür ediyorlar.
Basılı medyada ki reklamlarının ya da ilanlarının onlara geri dönüş sağlamayacağını biliyorlar ama yine de destek verip biz gazetecilerin yanında oluyorlar.
Onlar, mesleğini dürüstçe yapan gazetecilere, özellikle yerel gazetecilere gerçekten çok önem veriyor.
Bu sebeple bahsettiğim o gönlü büyük Fatsalıların hepsine selam olsun diyorum.
İyi ki varsınız…
***
Bu arada hem tecrübeli hem de yetiştirilmek üzere personeller arıyoruz. Buradan da duyurmuş olalım. Bizimle çalışmak isteyenleri işletmemize bekliyoruz.
Bünyemizde gazeteciliğin dışında reklam, matbaa ve baskı öncesi hazırlık gibi faaliyetlerimiz var. Bu alanlarda işlerimizin yoğunluğu sebebiyle bazen olaylara uzak kalabiliyoruz farkındayız fakat yakın zamanda ekibimiz ile sahalarda daha fazla olacağımızı duyuralım.
Not: Yazımı sabırla okuduğun için sana çok teşekkür ediyorum güzel insan, hoşça kal.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.