Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Ana Akım Medya Alternatif Medya ile yer mi değiştiriyor?

Ana Akım Medya Alternatif Medya ile yer mi değiştiriyor?
Dila Nur Akyazı( dilarauhl12@gmail.com )
28 Haziran 2022 - 11:50

Şuan için hala ana akım medya unsurları olan; televizyon, gazete, radyo gibi kitle iletişim araçları artık yeni nesil tarafından eskisi kadar yaygın kullanılmıyor. Bir Z Kuşağı bireyi olarak ben haberleri sosyal medya platformlarından takip etmekteyim. Kaldı ki doğru bilgiye, her iki medya kullanıcısı için de sorgulamadan, araştırmadan ulaşmak imkânsız. Bu nedenle gerçek ve doğru bilgi için interneti kullanmak, ilgilendiğimiz konuyla ilgili sağlam bir araştırma yapmak şart. Ne yazık ki ülkemizde sansür yemeden paylaşımda bulunabilmek özellikle bazı konularda çok zor. Bu nedenle en azından çift taraflı iletişimin bulunduğu, etkileşim içerisinde olabildiğimiz sosyal medya platformlarının değeri bizler için paha biçilemez.

Haberler için ana akım medyanın eksiye düştüğü durumlar; tek taraflı iletişimle de bitmiyor. Bir ana akım medya kullanıcısı ilgilendiği haber hakkındaki bilgiye akşam haberleri ya da ertesi günün gazetesi çıkana kadar ulaşamazken alternatif medya kullanıcısı tek tıkla internette aratıp haberle ilgili istediği bilgiye anında ulaşabilme özelliğine sahip.

Bir başka konu olan dizi ve film sektörü ise, yine günümüzde rotasını en hızlı dijitale çevirenlerden biridir. Aslında burada da yine gördüğümüz öncelikli sorun, kullanıcının ana akım medyada pasif kalması diyebiliriz. Örneğin televizyonda akşam saatlerinde yayınlanacak olan sevdiğim bir programı, saatleri bana uymadığı takdirde kaçırmak zorunda kalıyorum. Ancak çeşitli dijital platformlarda yayınlanıyorsa ben ne zaman istersem, nereden (mobil ya da PC) istersem takip edebiliyorum. Bu nedenle tercihimi dijitalden yana kullandığım için sektör de doğal olarak bu tarafa kayıyor. Üstelik dijitalde sürenin daha etkin ve akıcı yönetildiğini düşünmekteyim. Kendi adıma TV’deki iki buçuk saatlik bir diziyi izlerken daralıp sabırsızlandığımı rahatlıkla söyleyebilirim. Gereksiz uzun müzikli ve bakışmalı sahnelerimiz yüzünden ne yazık ki son zamanlarda Hint dizilerini aratmaz olduk. Üstelik içerikler de yıllardır aynı; en başında türlü karmaşık hikâye ve sebep yüzünden birbirinden nefret eden kadın ve erkek, hikâyenin ortalarında âşık olurlar ama itiraf edemezler, itiraf ederler ama birleşemezler.

Ancak bütün bunlara rağmen belli bir yaş ve coğrafi kesimin uzun bir süre daha ana akım medyayı ayakta tutacağını da söyleyebiliriz. Bu da aslında başlıkta sorduğumuz soruya da bir cevap olmuş oluyor. Yer değiştirebilirler ama ben öyle sanıyorum ki, ana akım medya bir süre daha ölmez.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.