Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

EŞEK ÖLÜR KALIR SEMERİ. İNSAN ÖLÜR KALIR ESERİ

EŞEK ÖLÜR KALIR SEMERİ. İNSAN ÖLÜR KALIR ESERİ
Muharrem Dürümlü( muharremdurumlu@gmail.com.tr )
26 Nisan 2023 - 11:10

İnsanlık tarihi bu anlatımı doğruluyor. Geçmiş bir nesil eser bırakır. Yeni gelen bir nesil ise eserin üstüne eser katar.

İktidar böyle ilerler. İktidar Partisinin 20 yıllık başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı “ halktan yeniden oy isterken” kusur kabahat örtmede gece gibi olma yolunu seçti.

Türkiye de ve bütün dünyada geçerli bir kural vardır. Seçim öncesinde halka seçim beyannameleri açıklanır.

Bazı siyasetçiler bu işi ciddiye alır, bazıları ise kısa keser…

Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır!

Özellikle görev başında olan iktidarlar Türk milletini bu gibi saçmalıklarla uyutmak ister…

Aslına bakarsanız bu gibi vaatlerin arasında her zaman Allah din iman kavramlarına yer verilir.

Özellikle kırsalda yaşayan eğitimsiz fakir fukara kesim bu gibi vaatlerle kandırılmak istenir.

Geçen hafta Başkan Erdoğan seçim beyannamesini açıkladı. Daha doğrusu merak edilen ve partisi tarafından hazırlanan ve kitap haline getirilen bu belgeyi baştan sona büyük merakla okuduğumuzda 11 Nisan’da seçim beyannamesini açıkladı ve 12 haziran 2011 seçimleri öncesinde kamuoyuna duyurdukları vaatleri yeniden sıraladı.

Başlığı ilginçti:
Yarın değil hemen şimdi. Zaman harcadım. Hay okumaz olaydım!

20 küsur yıldan bu yana hem de tek başına iktidarda…

Devletin bütün mekanizması, yasama, yargı ve yürütme emrinde…

Üstelik hemen yanında aslanlar gibi durup kükreyen ve kendisine 365 gün 7/24 destek veren Devlet Bahçeli var!

AKP genel başkanı seçim beyannamesini okuyor ve milleti bunu okumakla avutacağını zannediyor.

Şimdi halklı olarak soracaksınız…

Beyannamede yeni bir şey var mı?

Hemen söyleyeyim hiçbir şey yok. Tamamına yakını “ bunları yapacağız şunları yerine getireceğiz ” edebiyatından oluşuyor.

Adeta bir muhalefet lideri gibi. Yapacağız edeceğiz edebiyatına böylesine sıkı sıkıya sarılmış parti genel başkanının tıkanmış olduğu anlaşılıyor. Söyleyecek yeni bir şeyi yok. Kendisi gibi ekonominin de tıkanmış olduğunu görüyor ama bunu itiraf etmesi mümkün olmuyor. Hayat Pahallığı milleti silindir gibi ezerken, dört yeşil biberin fiyatı sekiz lira olmuşken, beklerdik ki yeni bir şeyler söylesin.

Mümkünse ortaya yeni fikirler, yeni uygulamalar getirsin, Ama hiçbir şey yok..

Tartıya vurursanız sıfıra sıfır elde var sıfır1

Efendim şu kadar kilometre yol yaptık, şu kadar köprü yaptık. Çok iyi ettiniz ama sadece ulaştırma değil, her alanda yapılan her ihale ve alımdan yolsuzluk fışkırdığını, çoğu işlerin yandaş beşli çetelere hortumlandığını bilmeyen mi kaldı!

Millet soyuldu, yandaş çeteler malı götürdü. Seçim beyannamesinde bu konuda bir vaat var mı, soygunlara ve vurgunlara son verileceğine bir cümleyle bile olsa değiniliyor mu?

Başımızda bir de işsizlik belası var… Nüfusun yüzde 10 ‘u işsiz. Bu oran şimdi seçimlerde destek bekledikleri genç nüfusta yüzde 20’yi geçiyor.

Bu ortamda gençlerin yüzüne nasıl baktıklarına, nasıl oy istediklerine doğrusu şaşıyorum. Başımıza birde sığınmacı belası açan yine bunlar. Dünyanın dört bir yanından ve özellikle de az gelişmiş İslam Ülkelerinden işsiz güçsüz takımın Türkiye’ye buyur ettiler… Bunların yüz binlercesini “ vatandaş yapıp seçmen kütüklerine kaydettiler… Bu kişiler AKP’nin sürprizden çıkan yeni oy makineleri! Beyannamede bu konularda tık yok.

Bu beyanname kes yapıştır kopyala! Hani bir ata sözümüz vardır. Ya “ Dağ fare doğurdu” diye aynen öyle… Kalın sağlıvakla!

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.