Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

FATSA BELEDİYESİNE YA DA BÜYÜKŞEHİRE

FATSA BELEDİYESİNE YA DA BÜYÜKŞEHİRE
Haluk Ekiz( halukekiz@gmail.com )
06 Kasım 2023 - 10:16
Gazetemiz yazarı Haluk Ekiz’in yazısı
Hangisinin sorumluluk sahasında olduğunu bilmiyoruz.
Malumunuz Ilıca yolu Tepecik köyü kavşağı üzerinden başlayıp Büyük Sanayi Sitesinde biten güzergah üzerinde çalışan hatlı dolmuşlarımız var.
Hem sahil boyunca hem de şehir içinden geçerek yolcu taşıma hizmeti vermekteler.
Bu araçlar, her gün, Fatsanın tam kalbinden geçen uluslararası yolda, yoğun bir araç trafiği arasında yolcu almak ve indirmek zorundalar.
Güzergah üzerinde duraklama, yolcu indirme ve bindirme alanları olmadığından bu dolmuşlar olası bir kaza riskini de beraberinde taşımaktalar.
Diğer önemli bir durum ise, yolcuların gelişigüzel bir şekilde, istedikleri yerde el kaldırıp binmek istemeleri ile, yine istedikleri yerde inme talepleri esnasında şoförlerin zor durumda kalmasıdır..
Bu duraklamalar, anayolda hızla akıp giden trafikte bazen aksamalara neden olmaktadır.
Bizim belirtmek istediğimiz konu , bu hatlı dolmuşların bilhassa OTOGAR kavşağında Sanayi gidiş yönünde yolcu indirme bindirme durumunda YAŞADIKLARI ve YAŞATTIKLARI risklerdir.
Malumunuz Otogar kavşağı trafik açısından hareketli bir yerdir.
Gerek anayoldan, gerekse Otogar tarafından kavşak içinden Samsun yönüne akan trafik, tam kavşak hizasında yolun içinde duraklayan dolmuşun yarattığı kısa süreli bir tıkanma yaşanmaktadır.
Yolun içinde sağ tarafta duran dolmuşu geçmek isteyenler, bir anda kontrolsüz bir şekilde sollama yaparak diğer araçların önüne düşmekte, veya yolcu için duran minibüsü sollayamayanlar ise arkada bekleyip kuyruk oluşturmaktadır..
Yetkililerden beklentimiz, Otogar kavşağının hemen az ilerisine bir cep yapılsa dolmuşların biraz daha güvenle duraklama ve yolcu indirip bindirmesine çözüm olacağı düşüncesiyle, ekmeğini direksiyon çevirerek kazanan tüm ŞOFÖRlerimize kazasız yolculuklar dileriz.
Herkese Selam,
Herkese Saygı.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.