Fatsa’da yaşayan engelli bireylere özel bir sosyal mekan var. Engelsiz Kafe…
Her hafta bir grup engelli çocuklar aileleri refakatinde Fatsa Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Fatsa Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğü organizesinde Engelsiz Kafe’de bir araya geliyor. Engelli çocuklar burada bir yandan çaylarını kahvelerini yudumlarlarken bir yandan da resim satranç gibi yeteneklerini ortaya koyuyorlar.
“KARDEŞLERİMİZİN YETENEKLERİNİ GELİŞTİRMELERİNE KATKI SAĞLIYORUZ”
Fatsa Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Fatma Güloğlu, etkinlik ile yaptığı açıklamada, “Fatsa Belediyemiz bünyesinde yapılan Engelsiz Kafemizin hem tanıtımı hem de engelli kardeşlerimizin buradan her zaman yararlanması için her hafta bir etkinlik yapmaya çalışıyoruz. Engelli kardeşlerimizin ev ortamından biraz uzaklaşıp Engelsiz Kafeye gelerek sosyalleşmesi adına etkinlikler yapıyoruz. Burada birbirleriyle kaynaşmaları ve sohbet ortamları daha güzel oluyor. Engelli kardeşlerimizin Engelsiz Kafe’ye ulaşımını bizler yapıyoruz. Bu kardeşlerimizden yetenekli olanlar var. Kimi satrançta kimi resim yapmada çok yetenekli. Bizler de bu kardeşlerimizin yeteneklerini geliştirmelerine katkı sağlıyoruz.” dedi.
Fatsa Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Mehmet Ekici ise engelli bireylerin Engelsiz Kafe’den çok mutlu olduklarını ifade ederek, “Kardeşlerimiz Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorlar. Kardeşlerimiz burada çok mutlular, çok eğleniyorlar. Bizler de onlarla zaman geçirdiğimiz için mutluyuz. Her daim onların emrinde olduğumuzu kendilerine ifade ettik. Burada kardeşlerimizle bir araya gelmişken kendilerine haklarından söz ediyoruz.” diye konuştu






“FATSA’YA HİZMET YOK“
FATSA’DA YÜKSEK GERİLİM HATTI DİREĞİ KIRILDI
ABDULLAH DEMİRBAŞ VEFAT ETTİ…
FATSA-AYBASTI YOLUNDA AĞAÇ DEVRİLDİ
FATSO Başkanı Karataş’tan Fatsa Çevre Yolu Tepkisi**