Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

TERZİ FİKRİ KİMDİR

23 Şubat 2021 - 20:21
TERZİ FİKRİ KİMDİR

Fatsa da takvim yaprakları 1979 yılını göstermektedir. Seçim çalışmaları nedeniyle yorgun düşen ve kanser hastalığına yakalanan Fatsa Belediye Başkanı Nazmiye Komitoğlu vefat eder.

Fatsa Belediye Başkanlığı için seçimi gidilir. Bu arada belediye başkan adaylığı için terzilik yapan Fikri Sönmez ikna edilir ve seçime gidilir.

Bağımsız aday olan Sönmez; seçime giren diğer partilerin adaylarının toplam oyundan daha fazla oy alarak seçimi kazanır ve Fatsa Belediye Başkanı olur.

Komitelerde belediye faaliyetlerinden başka içki, kumar sorunları, kadının evde gördüğü şiddet gibi diğer konular da ele alınmaya başlanmıştı. Bu komitelerin gerçekleştirdiği önemli çalışmalardan biri “Çamura Son” kampanyası idi. Kampanyanın ardından bir de Halk Şenliği düzenler. Ayrıca imkanların kısıtlı olması nedeniyle halk kendi evinin önünü süpürür, Fikri Sönmez önderliğinde kazma kürekle caddeler onarılır.

Bütün bu gelişmeler dönemin hükümeti tarafından kaygıyla izlenmekteydi. Sonunda, sıcak bir yaz sabahı olmasına rağmen soğuk meltemlerin estiği 11 Temmuz 1980 yılında Nokta Operasyonu denilen operasyon ile gözaltına alınır Fikri Sönmez.

Fikri Sönmez; 4 Mayıs 1985 günü Erzincan Cezaevinde kalp krizi geçirerek yaşama veda eder ve kendi efsanesi bugünlere kadar buruk bir acıyla taşınır…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.