Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

SAYGI VE KISKANÇLIK

SAYGI VE KISKANÇLIK
Ayşegül ÖZDEMİR( 63728u363637376373@gmail.com )
04 Ocak 2024 - 10:58
Büyük filozof Immanuel Kant insan için akıl dışı duyumsamaya dayanan tek bir duygu olduğunu söyler; bu da ‘saygı’dır. Saygı bütün varolan ve varolduğu varsayılan bütün duygulardan ayrılır ve o insan olmanın onurunu içerir. Saygı bütünleştirici bir kavramdır. İnsanın bütün iyi eylemlerinindavranışlarının temelinde saygı vardır. İnsan saygı duyar, saygı ile eyler.

Ben bu duyguya karşıt bir duygu daha olduğuna inanıyorum; ‘kıskançlık’ saygının karşısında ve ona taban tabana zıt bir duygudur. Bütün kötülüklerin temelinde kıskançlık duygusu olduğunu söylemek çok afaki bir şey değildir. Kıskançlık fesatlık, hasetlik, boş gurur ve kibir içerir. Temelinde yetersizlik ve deyim yerindeyse karın ağrısı vardır.

29 Aralık 2023 son bir yılın en büyük olayına sahne oldu. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin iki güzide takımı bütün dünyaya varlığını borçlu olduğu Yüce Türk Atatürk’e nasıl saygıda kusur edilemeyeceğini gösterdi. Söz konusu Arap ülkesinin tavrı hiç kuşkusuz kıskançlıktır.

İYİ SENELER GEÇİRMENİZ TEMENNİYLE…
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.