Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

      HİLAFET ÇAĞRISI YAPANLAR

      HİLAFET ÇAĞRISI YAPANLAR
Muharrem Dürümlü( muharremdurumlu@gmail.com.tr )
08 Ocak 2024 - 12:23

 

 

 

Son günlerin en önemli  sorularından biri şu; Türkiye, Avrupa Birliğine aday bir Avrupa  ülkesi mi?

Yoksa, Anayasa ‘sı bile rafa kaldırılan geri kalmış hilafet istekleriyle çalkalanan ilkel bir Ortadoğu Ülkesi mi?

Dünyadaki imajımız her geçen gün biraz daha bozuluyor, itibarımız azalıyor! 2024’ün gafletten uyanış, onurlu ve dik duruş yılı olmasını dileyen ve Atatürk kırmızı çizgimizdir diyen Adalet partisi  Genel Başkanı Dr. Vecdet Öz, Suudi Arabistan’da  yaşanan “ Süper Kupa” skandalının Türkiye’nin imajı için faydalı olduğunu söyledi.

Vecdet Öz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada;

Suudi Arabistan Skandalı hakkında bardağın dolu tarafına  bakacak olursak, bu vesileyle tüm dünya  Türklerin Arap Olmadığını anlamış oldu” dedi.

Bu yabana atılacak bir görüş değil.

Çünkü son zamanlarda tüm dünya Türkleri Arap sanmaya başlamıştı!

Neden bu yanlış düşünceye kapılmışlardı? Çünkü son 20 yılda, her gün biraz daha Avrupa’dan kopup Arap ülkelerine doğru yelken açmıştık.

Din kardeşliği filan hikaye! Suudiler bizi  hiç sevmezler Tabi ki biz de onları sevmeyiz.

Araplar yüzyıllarca Osmanlı egemenliği  altında yaşamışlardı. Türk idaresi altında yaşamak onlarda küçüklük kompleksi yaratmış… Bu nedenle  Hristiyan İngilizleri bile seviyorlar ama Müslüman Türkleri sevmiyorlar.

Bu gün Suudi Arabistan Krallığını yöneten  Suudi Ailesi ‘nin Türkleri Sevmemesinin  önemli sebeplerinden biri de 200 yıl öncesine dayanıyor.

Suudilerin dedesi bir isyancı idi. Adamlarıyla birlikte çok sayıda  Osmanlı askerini şehit etmişti.

19’uncu Yüzyıl’ın başlarında Suudi İmamı Abdullah bin Suud, emrindeki kuvvetlerle  Osmanlıya isyan edince Mısır Valisi Kavalalı Mehmet Ali Paşa’nın iki oğlu Toşun Paşa ve İbrahim Paşa komutasındaki güçlü piyade ordusu bu isyanı bastırmıştı. 1817 yılında Suud ve Vahhabi  kabile üyeleri yakalanıp gemilerle İstanbul’a gönderildi. Padişah 2. Mahmut İmam Abdullah bin Suud’u İstanbul da idam ettirdi, kesik başı boğazın sularına atıldı.

Suud ailesinde işte bu nedenle büyük kuyruk acısı var. İdamı sineye çekemediklerini her fırsatta gösteriyorlar! Ayrıca, Atatürk’e, cumhuriyete düşmanlar!

Tüm uyarılarımıza rağmen Süper Kupa Maçını böyle bir ülkede oynatmak istemenin  akıllıca bir iş olmadığı yaşanan büyük skandalla ortaya çıktı! Gereken ders alınmış mıdır, bilemiyoruz!

Yüksek Seçim kurulu 31. Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere katılacak partileri açıkladı. Listede tam 36 parti var. Bu 36 partiden biri de Halkın Kurtuluş Partisi. Bu parti Ankara cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusuyla dikkat çekti. Halkın Kurtuluş Partisi Cumhuriyet Karşıtlarına ,gericiliğe ve hilafet çağrısı yapanlara karşı tavizsiz, ciddi bir hukuk mücadelesi  veriyor.

Cumhuriyet Başsavcılığına hilafet çağrısı yapanlar için suç duyurusunda bulunan  Halkın Kurtuluş Partisinin merkez yönetim kurulu Üyesi Adnan Okur: Mustafa Kemal’leri, İnönü’leri, Kuvayı Milliyeci atalarımızı ve onların bize emaneti laik  Cumhuriyet’ i savunanlar cezalandırılıyor diyor ve hilafet bayrağı açan bir  adama yumruk attığı için tutuklanan  Ege Akersoy  adındaki öğrenci  genci hatırlatarak şunları söylüyor:

Yüreğinde Mustafa Kemal Atatürk sevgisi taşıyan Ege Akersoy adlı üniversite öğrencisi tutuklanıp içeriye atılıyor ama laik cumhuriyet düşmanları memlekette at koşturuyor. Türkiye’yi Afganistan’a döndürmeye çalışanlar var. Maalesef bu Ortaçağcı , hilafet ve saltanat sevdalısı gericiler bu ülkede at koşturuyorlar! Kalın sağlıcakla!

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.