Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

%50 SİZİ ALKIŞLARKEN %50 SİZDEN NEFRET EDİYOR.

%50 SİZİ ALKIŞLARKEN %50 SİZDEN NEFRET EDİYOR.
ALİHAN AKYAZI( alihanfatsa@hotmail.com )
01 Şubat 2024 - 16:55

Merhaba değerli okurlar;
Öyle bir dönemden geçiyoruz ki yaşam standartlarının yerlar altında olduğu bu dönemde bile iktidar cephesinin tek hedefi yine adaleti ve hukuku bitirip Anayasayı hiçe saymak oldu. 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinde Hatay Milletvekili seçilen av.Can Atalay’ın Milletvekilliği düşürüldü. Değerli okurlar bu adam seçildiğinde hapisde idi evet. Lakin Milletvekili seçimine girmen için E-devlet uygulamasından yada Kaymakamlıktan adli sicil kaydı, temiz kağıdı almanız gerekiyor. Temizse ise seçime girmeye yani aday olmaya hak kazanıyorsunuz. 28. Dönem Seçimlerinde bende Ordu Milletvekili adayıydım oradan biliyorum. Bu kişi bunları alarak hak hazanmıştır sen adamı yargılamadan hapisde tutarsan temiz çıkar. Olay bundan ibarettir. Yargının uyuduğu hukukun sustuğu bu düzen Nalet bir düzendir. Suçsuz yere hapis yattırıyorsunuz. Kişi seçme ve seçilme hakkı ile seçim kazanıyor Milletvekili olup dokunulmazlık hakkını kazanmasına rağmen Anayasa mahkemesinin kararına ters olarak kişiyi içeride tutuyor ve yetmezmiş gibi halkın oyu ile kazandığı seçimi hiçe sayıp Milletvekilliğinden düşüyorsunuz. Bu adaletin, hukukun ve anayasanın baş düşmanlığıdır. A sı B si yok bu işin. Can Atalay için değil herkes için hak haktır. Seçilme hakkını verdiyse anayasa ve bu kişi seçildiyse hakkıdır.
Sayın Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk şu açıklamada bulunmuş ” Can Atalay’ın Milletvekilliği Gazi meclisinin kararı ile düşürülmüştür. Devletine ve milletine kim hainlik yapıyorsa gereği yapılacaktır. ”
Sayın Vekil Naci bey size şunları söylemek istiyorum. Milletvekiki olunca ettiğiniz yemini sanıyorum ki unutmuşsunuz. Hatırlatalım. “Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine andiçerim.” yeminde geçen hukukun üstünlüğü, adalet anlayışı hiçe sayılmıştır. Anayasa direk yok sayılmıştır. Sadece Naci bey için değil bu sözler. Buna sessiz kalan veya destekleyen vekiller bu işe ortaksınız. İktidar cephesi sizler koltuğunuzun rahatlığı için yemininizi hiçe saydınız. Bencil, adaletsiz, hukuksuz ve anayasaya muhalif bir meclis ile yönetillen bir Türkiye yarattınız. Bunu yaratan iktidar cephesi size söyleyeceğim tek bir söz var ; ” %50 sizi alkışlarken %50 sizden nefret ediyor. ”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.