Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

BU SEÇİMDE GEÇER

BU SEÇİMDE GEÇER
Engin YARAN( engin.yaran@hotmail.com )
30 Mart 2024 - 17:08

Tüm ülkede olduğu gibi Fatsa’da da aylardır, özellikle de haftalardır seçim kampanyaları ile karşı karşıyayız… Basın mensupları olarak yoğun bir şekilde siyasi haberlere odaklandık. Yayın politikamız gereği haberlerimizde hiçbir ayrım yapmadık ama yine de siz değerli takipçilerimizi bu tarz haberlerle yorduğumuzun farkındayız. 5 yılda bir karşınıza gelen bu yoğun haber akışlarını hoşgörü ile karşıladığınız için teşekkür diyorum.

Yerel seçimler, bölgesel veya ulusal seçimlerden farklı olarak daha doğrudan ve yakın temas sağlıyor. Çünkü bu seçimlerde adaylar, yerel halkın önceliklerini anlamak ve onlara yanıt vermek zorunda kalıyorlar.

Genel seçimler ise Ankara merkezli listelerle karşımıza çıkıyor.

Canlı yayın programlarımızı izleyenler bilirler. Her ne kadar Fatsa’nın tozunu toprağını yutmuş, yağmurunda ıslanmış, çocukluk yıllarından beri sokaklarında gezmiş. Bugün dışarıya çıktığında birçok kişiye selam verebilen ve selam alabilen bir Fatsalının Ankara’da temsilcimiz olması için çok mücadele ettik ama başaramadık.

Gelelim Fatsa’ya ve yerel seçimlere…

Bilindiği üzere Fatsa Belediye Başkanlığı için talip çok. Meclis üyesi listeleri vs halkın çok daha yakınan temas ettiği belirli kişiler listelerde yerlerini aldılar. Seçim yasaklarının da başladığı bu önemli günde benim en çok dikkatimi çeken konu muhtar adayları… Mesela Kurtuluş Mahallesi’nde geçen 2019 yerel seçimlerinde 4 muhtar adayı yarışıyorken bu dönemde tam 12 aday var. İlçemizin diğer köşesi Dolunay Mahallesi’nde de durum bundan farklı değil. Tüm mahallelerde muhtar adaylarının sayısı artmışken sadece Dumlupınar Mahallesi tek aday ile seçime giriyor. Bu sebeple de Salim beyi tebrik etmek lazım.

Ordu Büyükşehirde işler daha da karışık… Biraz radikal yazılar yazıyorum diye eleştiriliyorum fakat görünen o ki Ordu’da 2 güçlü aday yarışacak.

Fatsa’da, Ordu’da ve çevre ilçelerimizde seçimin favorileri olarak gösterilenler var fakat ünlü bir söz var, “Maç sahada kazanılıyor” diye…

Kısacası Fatsalılar tercihini yapmış ve kime oy vereceğini kararlaştırmış.

Sandıktan çıkana saygı duyalım, kimse üzülmesin ve kızmasın, yarın hep birlikte demokrasi şöleni yaşayalım diyerek sözlerimi bitiriyorum.

Buradan seçime girecek olan tüm adaylara başarılar diliyorum.

Yazımı sonuna kadar sabırla okuyan güzel insan, bu zarafetin içinde sana teşekkür ediyorum.

Hoşça kal.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.