Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

HOTTİK LAKAPLI ERTUĞRAL DEMİRBAŞ ABİMİZİN ARDINDAN

HOTTİK LAKAPLI ERTUĞRAL DEMİRBAŞ ABİMİZİN ARDINDAN
Engin YARAN( engin.yaran@hotmail.com )
23 Nisan 2024 - 11:31
“Geldiğim yeri hiç unutmuyorum. Yıl 2008… Mesleğe yeni yeni başlamışım, büyük bir özveri ile Bolaman Gazetesi’ni çıkartıyorum.
Bolaman’da gazete var olsun isteyen birçok kişinin elimizden sıkı sıkı tuttuğu dönemler… Bolaman Belediye Başkanı Sabri Serdaroğlu eski belediye binasında zabıta amirliği için ayrılan yeri kullanmamız için gazetemize vermişti. Ertuğral abimiz ile o dönemde tanışmış ve komşu olmuştuk.
O zamanlar esnaflık bir başkaydı tabii ki. Her öğün birlikte yemekler yenir, çay bile asla yalnız içilmezdi.
Gazetemizin yönetim yerine en yakın esnaflardan biri Marketçi Mustafa abi ile Hottik lakaplı berber Ertuğral abimizdi…
Berber diyorum çünkü tüm cihazları tamamen ilkel yani nostaljikti…
O’na traş olmaya gidenler ise çok özel kişilerdi. İşletmesi yeni nesil kuaförlere hiç benzemez, içeride parfüm kokusu almak mümkün değildi. Sadece kolonya ve traş köpüğü kokardı.
Sert bakışlıydı ama çok eğlenceli bir adamdı, koyu bir sohbeti vardı. Bolamanlı olup ta Hottik’e yani Ertuğral Demirbaş abimize traş olmayan yoktur herhalde…
O zamanlar bir afet yaşandı ve Hottik’e ait olan işyeri heyelan sebebiyle toprak altında kaldı. (Bu fotoğrafı o zaman çekmiştim.)
Birkaç deneme ve arayış sonrası Fatsa Devlet Hastanesi’nin acil bölümünün hemen karşısında bir yer bulmuştu kendisine, burada da aynı Bolaman’da ki gibi küçük bir kulübede mesleğini sürdürmeye devam etmişti.
Zaman buldukça giderdim yanına çünkü ona traş olmak bir ayrıcalıktı. Kullandığı ustura, köpük fırçası ve tasıyla tamamen nostaljik ürünler kullanırdı. Hatta bir dönem işletmesinde sıcak su bile yoktu, soğuk su ile yıkardı müşterilerinin yüzünü ve saçlarını. Müşterilerine de; “Merak etme hasta olmazsın, hava sıcak” der geçiştirirdi. Kendi halinde biriydi…
2021 yılında hayatımızı alt üst eden korona virüsü sonrası işletmesini kapatmış emeklilik yaşamına atılmıştı.
Evi Fatsa Kütüphanesi’ne çok yakındı.
Eşi Melek teyzeye çilek almak istediğini söyleyerek evden çıkıyor ama ilçemiz Reşadiye Caddesi’nde yaşadığı talihsiz bir kaza sonucu evine bir daha dönemiyor.
Her ne kadar cenaze namazını kıldıran hoca, (Ertuğral abi musalla taşında yatarken) defalarca böyle güzel ölümü herkese nasip etmesi için sesli bir şekilde dua etsede Ertuğral abimiz aramızdan hiçte güzel ayrılmadı. (Kaza videosunu yayınlamaya elimiz varmıyor)
Tek amacı seyyar satıcıdan Çilek alıp evine dönmekti ama dönemedi. Çünkü şehir içinde hızlı bir şekilde motorsiklet kullanan bir sürücü tarafından hayatı elinden koparılarak alındı.
Yazımızın son bölümünde Ertuğral abimize Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabırlar dilerken, yetkililere de seslenmek gerek. Fatsa’da şu anda neredeyse her köşe başında kontroller yapılıyor olması maalesef Ertuğral abimizi geri getirmiyor.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.