Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

ELEKTRİKTE AKILLI SAYAÇ ZORUNLULUĞU KAPIDA : SÜREÇ İŞLEMEYEN CEZA ÖDEYECEK

ELEKTRİKTE AKILLI SAYAÇ ZORUNLULUĞU KAPIDA : SÜREÇ İŞLEMEYEN CEZA ÖDEYECEK
10 Aralık 2025 - 9:29
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik tüketiminde yeni dönemi başlatıyor. Yıllık 10 MWh ve üzeri elektrik harcayan konutlarda, sayaçların 2028’e kadar akıllı sayaçlarla değiştirilmesi zorunlu olacak.
Yeni düzenlemeyle özellikle aylık ortalama 2.460 TL’nin üzerinde elektrik tüketen aboneler ilk sırada yer alacak. Süreç içinde sayaç değişimini yaptırmayan aboneler ise idari para cezasıyla karşı karşıya kalacak.
Akıllı sayaç uygulaması ile tüketicilerin kullanımlarını anlık takip edebilmesi, kayıp-kaçakların önüne geçilmesi ve faturalandırmada daha şeffaf bir sistem hedefleniyor.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.