Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

FATSA LİSESİ ADININ İADESİ İÇİN BAŞVURU YAPILACAK

FATSA LİSESİ ADININ İADESİ İÇİN BAŞVURU YAPILACAK
22 Aralık 2025 - 10:43
Fatsa’nın ve çevre ilçelerin eğitim tarihinde önemli bir yere sahip olan Fatsa Lisesi’nin tarihi adının yeniden verilmesiyle ilgili süreç kamuoyunun gündeminde yer almaya devam ediyor.
1965 yılında kurulan ve uzun yıllar boyunca Fatsa’nın yanı sıra çevre ilçelerin lise ihtiyacını karşılayan Fatsa Lisesi’nin tarihi adını yeniden alması amacıyla girişimlerde bulunan Fatsa Liseliler Grubu, konuya ilişkin bir basın açıklaması yayımladı.
Açıklamada, okul adının yeniden “Fatsa Lisesi” olması yönünde Fatsa Belediye Meclisi’nde alınan kararın, Fatsa Kaymakamlığı aracılığıyla Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sunulduğu, ancak yapılan değerlendirme sonucunda talebin reddedildiği belirtildi.
Fatsa Liseliler Grubu, Danıştay’ın kurumsal süreklilik ve takdir yetkisinin sınırlarına ilişkin yerleşik içtihatları doğrultusunda, söz konusu ret kararının düzeltilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na başvuruda bulunacaklarını duyurdu.
Açıklamada, amaçlarının tarihi bir değeri ve mezunların ortak hafızasını korumak olduğu vurgulanarak, sürecin hukukun ve şeffaflığın gerektirdiği şekilde takip edileceği ifade edildi.
Kamuoyuna saygıyla duyurulan açıklama, Fatsa Liseliler Grubu Başkanı Belkıs Türk imzasıyla paylaşıldı.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.