Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından en düşük emekli maaşı 18 bin 939 liraya yükselirken, emeklileri ilgilendiren yeni bir düzenleme için hükümetten peş peşe açıklamalar geldi.
Ekonomi yönetiminin bu hafta içerisinde en düşük emekli aylığına yönelik bir toplantı yapmasının beklendiği öğrenildi. Toplantı öncesi değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklilerden gelen taleplere dikkat çekerek, “Taleplere duyarsız kalmayacağız” ifadelerini kullandı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, emeklilerin alım gücünü artırmaya yönelik adımlar atılacağını belirterek, “Gelir desteğini artıracağız” dedi.
Yapılacak toplantıdan çıkacak kararlar emekliler tarafından yakından takip edilirken, özellikle en düşük maaş alan kesime yönelik yeni bir iyileştirmenin gündeme gelmesi beklentisi heyecan yarattı.
Gözler, ekonomi yönetiminden gelecek resmi açıklamalara çevrildi.


AŞK VAADİYLE 1,5 MİLYONLUK VURGUN
HASTANEDE “CANLI BOMBA” PANİĞİ
BİTLİS’TE ACI OLAY: GENÇ KIZ KAR KÜTLESİNİN ALTINDA KALDI
KUYUMCULARDA NAKİT DEVRİ BİTİYOR! İŞTE YENİ SİSTEMİN DETAYLARI
EFT VE HAVALE ÜCRETLERİ 2026’DA ARTTI