Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

METRUK BİNALARIN YIKILMASI İLE FATSA ESTETİK GÖRÜNÜME KAVUŞUYOR

METRUK BİNALARIN YIKILMASI İLE FATSA ESTETİK GÖRÜNÜME KAVUŞUYOR
15 Ağustos 2023 - 17:22

Fatsa Belediyesi, şehirde kötü görüntü oluşturan, kentin estetiğini bozan kaderine terkedilmiş ve tehlike oluşturan metruk bina ve yapıları yıkarak çarpık yapılaşmayı ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırıyor.

Şehrin çeşitli noktalarında bulunan ve mahalle sakinlerini de tedirgin eden binalar Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin tespiti ile yasal işlemlerin yapılmasının ardından, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkımı gerçekleştiriliyor.

“VATANDAŞ ŞİKAYETLERİ VE BÖLGE TARAMALARI YAPILIYOR
3194 sayılı İmar Kanunu’nun 39’uncu maddesi gereğince, kaderine terkedilmiş, kötü görüntü oluşturan, tehlike arz eden kullanılamaz durumdaki metruk binalar tespit edildikten sonra yıkım işlemleri gerçekleştiriliyor. Vatandaş şikayetleri ve bölge taramaları sonucunda Dumlupınar mahallesi Ömeroğlu sokakta, iki tane Sakarya mahallesi Ziya Paşa Caddesinde, Sakarya mahallesi Namık Kemal Caddesinde, dört adet Fatih mahallesi Nane Sokakta ve Evkaf mahallesi Arslan Aydınlık Caddesindeki metruk binaların yıkımına başlandı.

“10 METRUK BİNA YIKILIYOR YAKIN SÜREÇTE 15 YIKIM DAHA OLACAK”
Vatandaş şikayetlerini değerlendirip, yasal zemin oluşturarak yıkımı gerçekleştirilen metruk yapıların ortadan kaldırmasıyla birlikte şehrin çehresini değiştirdiklerini söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, metruk yapıların belirlenen program kapsamında yıktıklarını, yapılan incelemeler ve belediyeye yapılan başvurular çerçevesinde şu anda 10 metruk yapıyı yıkmaya başladıklarını yakın süreçte 15 metruk binayı da sırasıyla yıkacaklarını söyledi.

“FATSA’YI METRUK YAPIDAN KURTARIYORUZ”
Metruk yapıların yıkım çalışmalarını belli zaman aralıklarında sürdürdüklerini ifade eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Metruk binalar konusunda mahalle sakinleri ve muhtarlarından şikayetler alıyoruz. Bu binaların farklı amaçlar için kullanıldığı, bağımlıların buraları mesken tuttuğunu duyuyoruz. Bu tür olaylara geçit vermemek için Yapı Kontrol Müdürlüğümüzün kontrolünde encümen kararları çıkartılıyor. Daha sonra bu binaların sahiplerinden onay alınarak yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Eski yerleşim merkezi olması dolayısıyla şehrimizde çok sayıda ömrünü tamamlamış metruk yapılar bulunmaktadır. Yaptığımız yıkımlar ile Fatsa’mızı daha estetik ve daha modern görüntüye kavuşturuyoruz” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.