Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Mehmet Demirbaş’la Spora Dair Herşey

Mehmet Demirbaş’la Spora Dair Herşey
06 Temmuz 2019 - 16:18

Dumlupınarspor kulübü başkanı Mehmet Demirbaş’la, spora dair röportaj yaptık. Dobra konuşmaları ile adından söz ettiren Demirbaş, yine gündeme damga vuracak açıklamalar yaptı.

Dursun Mehmet Şahin: Fatsa’da gerçekleşen spor konuları hakkında analiz yapar mısınız?
Mehmet Demirbaş: Fatsa yaklaşık 150-200 bin nüfusa hizmet eden çok geniş bir havza. Dolayısıyla genç nüfus çok fazla. Bunu kullanmamız gerekiyor ama bizde tam tersi, aslında ben çocuklarımıza acıyorum. Spor alanları yok denecek kadar az. Oyun alanları tamamen betonlaştırıldı. Beden eğitimi öğretmenleri düşmüş paranın peşine. Ne yapsın gençlik? Ne yapsın çocuklarımız? Şuan tamamen telefonun ve tabletin eseri olmuş durumda çoğunluğu.

Dursun Mehmet Şahin: Peki siz kulüp başkanı olarak bu konuda neler yapıyorsunuz? Herhangi bir çalışmanız var mı?
Mehmet Demirbaş: Ben sağlık sorunlarım sebebiyle Fatsa’da spordan ve bu çevreden yaklaşık 10-12 yıl uzak kaldım. Başkanlığı aldığımda Dumlupınar Spor Kulübü uyku modundaydı. Benim ilk hedefim kulübü canlandırıp farkındalık yaratmaktı ben bunu fazlasıyla başardığıma inanıyorum, hatta daha fazlasını yapıp rekabeti getirdiğimi düşünüyorum. Maddi olarak da biraz kendim, birazda beni seven ve bana güvenen yardım sever arkadaşlarımla ve dostlarımla elimde geldiğince kulübü döndürmeye çalışıyorum. Altyapıyı yeni yeni oluşturmaya çalışıyoruz. Çok değerli hocalarla çalışmalara devam edeceğiz. Bunun yanında çocuklarımızın eğitimleriyle de ilgilenip topluma ve ailesine yaralı bireyler olmaları için emek veriyoruz. Fakat birçok sıkıntımız problemleriz var. En başta tesislerimiz yetersiz.

Dursun Mehmet Şahin: Tesis konusunda yaşadığınız zorlukları açıklayabilir misiniz?
Mehmet Demirbaş: Hangi birinden başlayayım ki. Antrenmanlarımızı tüm Fatsa gibi bizde 65-70 kişi antrenman yapmaya çalışıyoruz, sonra Fatsa’da neden futbolcu yetişsin? Nasıl yetişsin ki! Dedim ya belki ülkenin en ucube sahalarındayız. Sahanın aydınlatması yetersiz, zemin çok kötü, çok sakatlık yaşıyoruz. Yeterli soyunma odası yok. Olan da zaten leş gibi, tuvaletlere kokudan girilmiyor. Birde soyunma odasıyla sahanın arasından yol geçiyor düşünsenize devre arası Allah göstermesin bir çocuğumuza araba çarptığını. Bunun hesabını verebilir miyiz? Gece çalışıyoruz genelde, uzun top çalışsak adamı göremiyoruz, kısa çalışsak topu göremiyoruz, zaten alan dar biz şimdi bu çocuğa ne verebiliriz ki? Kaç yıldır Gençlik ve Spor ilçe müdürü, bir çivi bile çakmamış. Eleştirilmeyi de sevmiyor.

Dursun Mehmet Şahin: Sanırım Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüyle sorunlarınız var?
Mehmet Demirbaş: Benim kişilerle ve kurumlarla asla problemim olmaz. Benim problemim işini doğru düzgün yapmayan art niyetli kişilerdir. Size bir şey anlatayım. 19 Mayıs kapsamında Kız futbol takımımız Ordu Rusumat-4 Kulübü ile dostluk maçı yapacak. Gençlik ve spor ilçe müdürünü arıyorum maçı çim sahada yapmak istediğimizi iletiyorum. Önce çok iyi olur hatta 19 Mayıs kapsamına alalım diyor. Bir gün sonra arıyor 19 Mayıs kapsamına alınmadı dedi. Sahayı da veremem dedi. Saha bakımda dedi., Aynı gün bakıyorum sahanın içinde okçular ok atıyor orası ok sahası mı? Madem saha bakımda sahaya bakımı okçular mı yapıyor? Sessiz mi kalalım yani haksızlığa? Tabi ki onun hakkında bildiğim ve şuan söyleyemediğim çok şey var günü gelince onları da kamuoyuyla paylaşacağım.

Dursun Mehmet Şahin: Gelelim Fatsa Belediyespor’a bu takım ne olacak?
Mehmet Demirbaş: Fatsa Belediyespor şuan geçmiş yönetimin ceremesini çekiyor. Bu bir gerçek fakat şuan bunları konuşmak yersiz bir an önce Fatsa’nın tüm dinamiklerinin bu takım için hareket için geçmesi gerekiyor tabi ki şuan bir belirsizlik hakim ve bilen bilmeyen herkes konuşuyor. İş paraya gelince de herkesten önce kaçıyorlar. 5 Temmuz’da kayyum süreci bitiyor ve muhtemelen yeni bir yönetim oluşacağı bir kongre olarak zaman da artık daralıyor bir an önce belirsizliklerin ortadan kaldırılması gerekiyor.

Dursun Mehmet Şahin: Yıllardır sporun içinde olan biri olarak sizin bu konunun çözümü için düşünceleriniz nelerdir?
Mehmet Demirbaş: Vallahi benim bu konuda ki düşüncem net. Tayfun Karataş başkanlığında çoğulcu bir yönetim oluşturulmalı ve Fatsa belediyesinin bu yönetimi desteklemeli. Zaten belediyenin desteği olmadan şu durumda kimse bu işe soyunmaz. Tayfun Karataş’ın yaptıkları ortada. Ne kimseye bu takımın hakkını yedirir ne de kendi yer. Herkesin güvendiği ve saygı duyduğu biri. Zaten tüm halk onu bu konuda destekliyor. Bizde spor kulüpleri olarak sonuna kadar yanındayız ve destekliyoruz. Tabi ki bunlar günü kurtarmak için yapılacaklar. Birde uzun vadeli planlamalar yaparak kesinlikle altyapıya yatırım yapılmalı ve takımımız iskeleti Fatsalı çocuklarımızdan oluşturulmalı. Tesisleşme en hızlı ve acil çözülmesi gereken konu. Daha sonra da deneyimli hocalarla altyapı seferberliği başlatılmalı.

Dursun Mehmet Şahin: Peki şuan Fatsa’da doğru yapılan hiçbir şey yok mu?
Mehmet Demirbaş: Var tabi ki mesela Dolunay spor kısa zaman da çok güzel işler başardı. Altyapı konusunda bütün yaş kategorilerin takım çıkarmadıkları için bunun hiçbir anlamı yok benim gözümde.

Dursun Mehmet Şahin: Diğer spor dallarında da başarılarımız var. Bunları neden duyamıyoruz?
Mehmet Demirbaş: Evet, hem okul hem de takım sporlarında birçok Türkiye derecemiz var Fatsa olarak. Fakat kaç kişi biliyor bunu. Gençlik ve Spor ilçe müdürü resim çektirip sosyal medya ya atacağına aylık bir spor dergisi çıkartıp tüm Fatsa’yla bu başarıları paylaşsa olmaz mı ama biz konuşunca suçlu oluyoruz. Fatsa’da spor konusunda her branşa en büyük desteği Fatsa Halk Eğitim Müdürlüğü veriyor. Bünyesinde bir çok antrenör var ve çok başarılılar. Peki, siz Halk Eğitim Müdür’ünü ne kadar görüyorsunuz? Göremezsiniz çünkü adam işini yapıyor. Reklam peşinde değil. Sosyal medyada paylaşım yapmak için bazıları gibi orada burada değil. Ben buradan değerli Müdür’üm Barış Semih Yazıcı’ya bu zamana kadar Fatsa’da spor ve sanat adına yaptıkları hizmet için çok teşekkür ediyorum.

Dursun Mehmet Şahin: Peki gelelim size. Engelli biri olarak yaptığınız bu işin altından nasıl kalkıyorsunuz? Zor olmuyor mu?
Mehmet Demirbaş: Tabi ki yoruluyorum hem de çok fazla. Fakat yorgunluğum vücut olarak değil de prosedür anlamında. Koltuğunda oturup talimatlar yağdıran, bize tesisleri reva görenler yoruyor. Kapasitesi sıfırın altında olanların kendilerini bir şey sanması yoruyor. Ülkemiz spor konusunda her geçen gün geriye gidiyorsa bu zihniyetteki kişilerin bu işin başında olmalarıdır.

Dursun Mehmet Şahin: Nasıl yani? Biraz daha açıklama yapar mısınız?
Mehmet Demirbaş: Mesela Ordu’ya 150-160 trilyon liraya stat yapıldı. Hoş daha tamamlanamadı ya. Peki, Ordu’da bu stadı kaç takım kullanacak? Sadece Yeni Orduspor, o da 3. Ligde. Topu Topuna 17 maç yapacak bir senede. Bu parayla Ordu genelindeki bütün ilçelere en az 3 ‘er tane suni çim saha yapsan da bundan bütün çocuklarımız yararlansa, yeni yıldızlar yetişse olmaz mı? Hem stadın yapıldığı yer de ayrı bir muamma. Yeni yapılan statlara bakın kaç kişi maç izliyor. Yazık harcanan paralara. Çok yazık.

Dursun Mehmet Şahin: Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?
Mehmet Demirbaş: Aslında anlatmak istediklerimin yüzde onunu konuştuk. Fakat daha çok zamanımız var ve fırsat buldukça her zaman bu tarz röportajları sıklaştırabiliriz. Bana bu fırsatı verdiğiniz içinde ayrıca teşekkür ederim.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.