Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

FATSASPOR değil, FATSALISPOR istiyoruz!

FATSASPOR değil, FATSALISPOR istiyoruz!
13 Ekim 2018 - 13:08

Fatsa Karadeniz bölgesinde futbolda ağırlığını kabul ettirmiş bir ilçeydi. 50’li, 60’lı yıllarda Trabzon ve Rize’den sonra futbolda akla Fatsa gelirdi. Fener Gençlik adlı futbol takımıyla adında en çok söz ettiren bir kentti.

Elde edilen bu başarının hiçbir maddi maliyeti yoktu. Tamamı Fatsalılardan oluşan takımın oyuncuları, tamamen amatör bir ruhla, para pul için değil (zaten o zamanlar bu işten para kazanan yoktu ki) yalnızca Fatsa için, Fatsa sevgisi ile oynarlardı. Bunun da, başarının kaynağı olduğunu söylemek hiç de zor olmasa gerek. Buradan şu sonucu çıkarabiliriz: Fatsa bölgemizde futbolun beşiğidir ve yetenekleri fark edilen gençlere fırsat verilirse hiç de küçümsenemeyecek başarılara imza atabilirler. Futbol takımının başarılarını gördükçe taraftar da bu spora yakın ilgi duymaktadır. Ancak geçtiğimiz yıllarda bu ilgi taban yapmış ve Fatsalı bu spordan tamamen uzaklaşmıştı.

Son sezonda grubunda şampiyon olup 3. Ligde yeniden oynama şansı yakalayan takımımız futbolseverleri yeniden stada yöneltmiş ve bir önceki yıl kazandıkları başarının devamını görmek özlemi ile yeniden futbola döndürmüştü.
Gelgelelim takımımızın ilk 5 maçta aldığı sonuçlar, vatandaşı çileden çıkarttı ve umutla başladıkları sezonun kötü gidişini görünce sorumlu aramaya yöneltti. Eleştirilerin en başında ise oyuncuların Fatsalı olmayışı geliyordu. Gerçekten de 25 kişilik takımda tek bir Fatsalı bile olmayışı oldukça düşündürücü değil mi?

Acaba artık Fatsa’dan futbolcu yetişmiyor da onun için mi bu takımda Fatsalı yok, yoksa yetişen oyuncular daha fazla ücret veren başka kulüplere mi gidiyorlar? Bu konuda çok fazla yorum yapamıyoruz. Ama istediğimiz başarılı bir futbol takımı. Bunun yolunun da Fatsalı oyunculardan oluşması olduğunu düşünüyoruz.

Fatsaspor yerine Fatsalıspor istiyoruz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.