Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

“SİCİL AFFI GÜNDEME ALINMASI GEREKEN EN ÖNEMLİ KONUDUR”

“SİCİL AFFI GÜNDEME ALINMASI GEREKEN EN ÖNEMLİ KONUDUR”
30 Mart 2020 - 13:28

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası(FATSO) Başkanı Tayfun Karataş, sicil affı gündeme alınması ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Başkan Karataş’ın açıklaması şöyle;

“Yaşadığımız süreç içerisinde sizlerden geribildirimlerinizi toplayıp yetkili mercilere iletmeyi ve belirlediğimiz konuların takibini yapmayı sürdürüyoruz. İlgili kurum ve kuruluşlarımız bizlerden aldıkları raporlar doğrultusunda arka arkaya yeni fayda ve olanaklar duyurmayı da sürdürüyorlar. Çaba gösteren, elini taşın altına koymaya gayret eden tüm kişi ve kurumlara tekrar teşekkür ediyoruz.

Ancak; çok temel bir konuda nihai bir adım olmadan duyurulan olanaklar ne yazık ki mağdur durumda olanların sorunlarına büyük ölçüde çözüm olamıyor. Bu noktada ise atılması gereken en önemli adım bir sicil affı yoluna gitmek olarak her geçen gün daha fazla ön plana çıkıyor.

Çünkü sicil affı olmadan iş dünyasında mağduriyet yaşayan kesim duyurulan kredilerin neredeyse hiçbirine erişim sağlayamıyor. Sicil affı olmadan yakın zamanda duyurulan Çek kanununda yapılan değişiklikler bir anlam ifade etmiyor. Bu konuda mağduriyet yaşayanlara sunulan bir çözüm olan ve Türkiye Bankalar Birliği tarafından geçtiğimiz günlerde duyurulan çek kredisine bu krediye ihtiyacı olan kişi bozuk sicili nedeniyle başvuramıyor.

Güncel olarak takibimizde olan ve geçtiğimiz günlerde hazırladığımız raporlarda yer bulan konulardan biri olan bu konuda yetkililerden daha esnek bir çözüm beklendiği aşikardır. Beklentilerin ne olduğundan ziyade, dertlere derman olması umularak duyurulan olanak ve paketlerin pratikte işler olabilmesi bu yönde alınabilecek bir tedbire direkt ilişkilidir.
İçinde bulunduğumuz koşullar da göz önüne alınarak konunun kapsamlıca yeniden değerlendirilmesinde fayda vardır. Konu ile ilgili hazırladığımız detaylı analizi, görev alanımızda bu yönde sorun yaşayanların istatistiki verileri ve çözüm önerilerimizi Üst Birliğimiz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile ayrıca paylaşacağız ve önümüzdeki süreçte takibini sürdürüyor olacağız. Şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da gerekli tedbirlerin alınması yönünde yetkili mercilerin sağlam bir irade göstererek gerekli adımları atacağına yönelik inancımız tamdır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.