Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

İslamdağ Küllüye Camii’nin Açılışı Yapıldı

İslamdağ Küllüye Camii’nin Açılışı Yapıldı
14 Temmuz 2021 - 19:32

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın da katıldığı İslamdağ Küllüye Camii’nin açılışı gerçekleşti.

Programın açılış ve selamlama konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Hamza Bayram teşrifleri dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ’A, Ordu Valisi Tuncay SONEL’E ve Külliye Caminin yapımında emeği geçen hayırseverlere teşekkür etti.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar konuşmasında, ilim ve irfan yurdu olan İslamdağ Halil Tatlıgül Külliye Cami’nin açılışını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve Ordu Valisi Tuncay Sonel’in teşrifleri ile gerçekleştirdiklerini söyleyerek emeği geçen herkese şükranlarını sundu.

Ordu 25 ve 26. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İhsan ŞENER de konuşmasında, bu güzide eserin Fatsaya kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Ordu Valisi Tuncay SONEL şehrimizde Diyanet İşleri Başkanını ağırlamaktan ve bu güzel eserlerin açılışlarını gerçekleştirmekten çok mutlu olduğunu ifade etti.

Son olarak kürsüye teşrif eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ “Müslüman namazını kılan, orucunu tutan, zekatını veren, haccına giden insandır. Müslüman yalan söylemeyen, sözünde duran, emaneti koruyan insan demektir. En önemli emanet İslam emaneti, Müslümanlık emanetidir. Buna sahip çıkan insan demektir. Müslüman çoluğuna çocuğuna, gencine, İslam’ı en büyük miras olarak bırakan, öğreten, yaşamasını sağlayan, bunun için mücadele eden insan demektir. Çünkü Rabbimiz bunu istiyor.”
Konuşmaların ardında kurdale kesimi gerçekleştirilip ikindi namazına geçildi.

Programa, Ordu Valisi Tuncay Sonel, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener, İGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, İstanbul Emekli Müftüsü Rahmi Yaran, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mustafa Irmaklı, Ordu İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.