Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Büyükler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası Ordu’da Başladı

Büyükler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası Ordu’da Başladı
26 Mayıs 2023 - 16:38

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Güreş Federasyonu işbirliği ile ilimizde düzenlenen “Tevfik Kış & Kenan Şimşek Büyükler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası”nın açılış seremonisi yapıldı.

Başpehlivan Recep Kara Spor Salonu’nda yapılan “Tevfik Kış & Kenan Şimşek Büyükler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası” açılış seremonisine, Vali Tuncay Sonel, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Başpehlivan Recep Kara Spor Salonu’nda 26 ilden, 37 kulüp ve 307 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen “Tevfik Kış & Kenan Şimşek Büyükler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası”, Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi ile başladı.

Türkiye’yi, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında temsil eden sporcuların yer aldığı şampiyonaya katılan sporcuları tebrik eden Vali Tuncay Sonel, güreşçilere başarılar diledi.

Ordu’nun bir sporcu şehri olduğuna dikkat çeken Vali Tuncay Sonel, 19 ilçede spor yatırımlarının yapıldığını söyledi.

Vali Sonel, Büyükler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonasının Ordu’da düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, sözlerini şöyle tamamladı: “Şampiyonaya katılan tüm sporcularımıza, Ordu’muza hoş geldiniz diyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Ordu’muzda da birçok yatırımlar var. Bu manada Gençlik ve Spor Bakanımıza Dr. Mehmet Kasapoğlu’na, Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Mahmut Özer’e gençlerimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Şampiyonaya katılan sporcularımız arasından nice şampiyonlar çıkmasını temenni ediyorum. Hepsinin yolu, bahtı açık olsun.”

Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu ise, “Türk sporcuları olarak Türkiye’nin lokomotif sporu olan Türk Güreşinde bize yakışan başarıdan başarıya koşmak. Dünyanın dört bir köşesinde İstiklal marşını söyleyip, bayrağımıza dalgalandırmak. Sporcu kardeşlerimize, onları yetiştirenlere saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu.

Şampiyonanın açılışında bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, müsabakalara katılan şampiyonlar ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Olimpiyat şampiyonalarında, dünya şampiyonlarında, Avrupa şampiyonlarında ay yıldızlı al bayrağımızı dalgalandıran, İstiklal marşımızı adeta dünyaya ezberleten bütün pehlivanlarımıza teşekkür ediyorum. Bizler de Ordu Valiliğimizin himayelerinde, Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimizin destekleriyle Ordu’muzun her köşesinde ata sporumuz güreşi her yıl daha ileri bir noktaya taşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen şampiyonada MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk’te söz alarak, şampiyonanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, şampiyonaya verdiği destek ve katkılardan dolayı Vali Tuncay Sonel’e plaket takdim etti.

TRT Spor Yıldız’dan naklen yayınlanan final müsabakalarında 55 Kilogram Mahmut Tuncay (Rize GSK) – Şerif Kılıç (ASKİ), 63 Kilogram Ayhan Karakuş (İstanbul Kasımpaşa SK) – Enes Başar (ASKİ), 72 Kilogram Murat Dağ (ASKİ) – Abdullah Toprak (Kayseri Şeker), 82 Kilogram Salih Aydın (ASKİ) – Halil İlaslan (Kayseri Şeker), 97 Kilogram Abdulkadir Çebi (Kayseri Şeker) – Beytullah Kayışdağ (ASKİ), 130 Kilogram Ali Nail Arslan (Kayseri Şeker) – Osman Yıldırım (ASKİ) mücadele etti.

Şampiyonanın ilk iki gününde dereceye giren sporculara ödülleri ve hediyeleri Vali Tuncay Sonel, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk ve Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Şeref Eroğlu tarafından verildi.

Tevfik Kış & Kenan Şimşek Büyükler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası yarın yapılacak final müsabakalarıyla sona erecek.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.