Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

TAYFUN KARATAŞ “KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ YENİDEN HAYATA GEÇİRİLMELİ”

TAYFUN KARATAŞ “KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ YENİDEN HAYATA GEÇİRİLMELİ”
19 Nisan 2021 - 9:18
Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş yazılı bir açıklama ile işletmelerin artık çok zor durumda olduğunu belirtti.
Başkan Karataş; “Salgın hastalık etkisini arttırarak devam ederken ticari yaşama olumsuz etkileri de her geçen gün ağırlaşarak kendini hissetirmeye ne yazık ki devam ediyor.
Bu süreçte geçtiğimiz günlerde sonlandırılan kısa çalışma ödeneği konusunda uygulamanın devam etmesi isteklerimizi tekrar yinelemek zorundayız. Sonlandırıldığı andan itibaren salgının ticari hayata olumsuz etkileriyle savaşmakta zaten zorlanan işletmelerimiz çalışanlarını ücretsiz izne çıkarmak zorunda kalıyor bu da bir taraftan işletmenin zaten bozulan iş akışını iyice aksatırken diğer yanda kazancını kaybeden insan sayısının artması zaten kırılgan bir noktada olan ekonomimize taşınması zor bir yük daha bindiriyor. Bu nedenle acilen Kısa Çalışma Ödeneğinin yeniden hayat geçirilmesi gerekiyor
İkinci husus ise işletmelerin vergiler, prim ödemeleri ve benzeri gibi kamuya yapacağı ödemelerin de acilen ertelenmesi gerekliliğidir. Yakın dönemde işletmelere sağlanan anlık destekler işletmeleri hayatta tutmaya yetecek boyutta değildir. Bu desteklerin kapsamı arttırılamıyorsa eğer en azından kamuya olan borçlarda acilen esnekliğe gidilerek işletmelere yardımcı olunmalıdır.
Son olarak önemli gördüğümüz üçüncü husus da borçlanarak sorun çözümünün ideal bir çözüm olmadığı her ne kadar aşikar da olsa talep gösteren iş dünyası temsilcileri için geçtiğimiz yıl tam da bu dönemlerde hayata geçirilen uygun koşullu finansman olanakları yeniden duyurulmalı ve talep edenlerin bu olanaklardan yararlandırılması hususudur.
Bizler iş dünyasının temsilcileri olarak bu konuda taleplerimizi defaatle ilgili birimlere iletmeyi ve takibini sürdürmekteyiz. Bu zor günlerin geçerek hem sağlık hem de ekonomik anlamda yeniden huzur içinde yaşadığımız günlere bir an önce dönebilmek temennisiyle kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ederim.” dedi.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.