Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

CHP FATSA İLÇE SEKRETERİ YAKAN’DAN FINDIK FİYATLARINA TEPKİ…

CHP FATSA İLÇE SEKRETERİ YAKAN’DAN FINDIK FİYATLARINA TEPKİ…
15 Aralık 2025 - 10:06
CHP Fatsa İlçe Sekreteri Yakan’dan Fındık Fiyatlarına Tepki…
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fatsa İlçe Sekreteri Ersin Yakan, fındık fiyatlarında yaşanan sert düşüşe ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Yakan, bölge insanının emeğinin karşılığını alamadığını belirterek, fiyatlardaki gerilemenin kabul edilemez olduğunu ifade etti.
Açıklamasında fındığın bölge için yalnızca bir tarım ürünü değil, aynı zamanda ekonomik ve sosyal hayatın temel dayanağı olduğunu vurgulayan Yakan, “Fındık; bu bölge insanının emeği, geleceği, geleneğidir. Düğününden ev tadilatına kadar pek çok plan, o yılın mahsulüne göre yapılır” dedi.
Sezon başında 350 liranın üzerine çıkan fındık fiyatlarının 230 lira seviyelerine kadar gerilemesine dikkat çeken Yakan, bu düşüşün normal olmadığını savundu. Diğer üretim bölgelerinde sıkıntılar yaşandığını, bölgede don felaketi nedeniyle rekoltenin ciddi şekilde düştüğünü hatırlatan Yakan, buna rağmen fiyatların aşağı çekilmesini eleştirdi.
“Fındığın bu kadar kıymetli olduğu bir sezonda fiyatların bu seviyelere inmesi kabul edilemez” diyen Yakan, yaşanan durumun üreticinin emeğinden kazanç sağlama çabası olduğunu ileri sürdü.
Yakan açıklamasında, asgari ücretli ve memurların yıllık izinlerini tatil yerine bahçede fındık toplamak için kullandığını, buna rağmen masraflarını dahi zor karşıladığını belirterek, “Artık bölge insanının emeğinden, alın terinden elinizi çekin” çağrısında bulundu.
CHP’li Yakan, açıklamasını “Bölgemizin madeni olan fındığa sahip çıkılmalı, üreticinin sırtından para kazanma düzenine son verilmelidir” ifadeleriyle tamamladı.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.