Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

BAKAN YERLİKAYA AÇIKLADI: FETÖ’YE BÜYÜK DARBE, ORDU DAHİL 40 İLDE 160 ŞÜPHELİ YAKALANDI

BAKAN YERLİKAYA AÇIKLADI: FETÖ’YE BÜYÜK DARBE, ORDU DAHİL 40 İLDE 160 ŞÜPHELİ YAKALANDI
17 Aralık 2025 - 10:16
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ terör örgütüne yönelik son 2 haftada ülke genelinde gerçekleştirilen operasyonlarda 160 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlar, Ordu’nun da aralarında bulunduğu 40 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
Yakalanan şüphelilerin;
FETÖ’nün kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullandıkları,
ankesörlü telefonlar aracılığıyla örgüt içi iletişim sağladıkları,
örgütün dışişleri, askeri mahrem, güncel, eğitim ve finans yapılanmaları içerisinde faaliyet yürüttükleri belirlendi.
Operasyonlar kapsamında 90 şüpheli tutuklanırken, 52 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer şüphelilerle ilgili işlemlerin ise sürdüğü bildirildi.
Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalarda, Ordu’da da FETÖ yapılanmasına yönelik önemli yakalamalar gerçekleştirildi. Operasyonlarda ayrıca haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunan şahısların da yakalandığı öğrenildi.
Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada,
“Milli iradeye karşı kurulan tuzaklar bir bir bozuluyor. Devletimizin bütünlüğüne ve milletimizin huzuruna kastedenlerle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” ifadelerini kullandı.
Operasyonlarda görev alan tüm güvenlik güçleri tebrik edildi.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.