Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

BEKLENEN FATSA STK REHBERİ ÇIKTI

BEKLENEN FATSA STK REHBERİ ÇIKTI
15 Eylül 2018 - 13:49

FADEF tarafından tertip edilerek, Fatsa Sivil Toplum Kuruluşlarının kurumsal yönetim ilkeleri doğrultusunda çalışmalarında ihtiyaç duyduğu rehber çalışması tamamlanarak Fatsa’ya kazandırıldı.

Fatsa Dernekler Federasyonu Başkanı Yakup Yeşiltaş konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada; “Fatsa da 7 ilçenin 7 rengini görmek mümkün. Bu çeşitlilik bizim zenginliğimizdir. Bu zenginliğimizi dikkate alarak, bu albümün kapak tasarımında, geçmişte tarihi bağlantıları bulunan Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Fatsa, Kabataş, Korgan ve Kumru ilçelerimizin resimlerini ‘yedi renk tek yürek’ sloganıyla bütünleştirmeye çalıştık.

Bu rehberin içerisinde, meslek odaları, sendika, vakıf ve dernekler yer almaktadır. 250 sayfadan oluşan bu albümün içerisinde, yaklaşık 90’a yakın Fatsa Sivil Toplum Kuruluşları yer almaktadır. Fatsa Sivil Toplum Kuruluşları arasında iletişim ve diyalog kurmaya, toplumsal sorunlarda ortak hareket ederek projeler üretebilmelerine bir nebze katkımız olsun düşüncesiyle bu albüm hazırlanmıştır. Çünkü hepimiz biliyoruz ki kökü ve gövdesi güçlü ağaçta güzel meyve yetişir.

Fatsa sivil toplum kuruluşları Fatsa halkının ta kendisidir. Bulunduğu mahalde ve bölgede her türlü sosyal konuya duyarlı kalındığında çözülemeyecek hiçbir sorunun olmayacağını düşünüyorum. Fatsa sivil toplum kuruluşlarının yapmış oldukları işleri biliyor ve takdirle karşılıyorum. Bundan sonrada beraber birçok projeye imza atacağımıza inanıyorum. Bu birlikteliğin ve dayanışmanın güzel bir örneği olarak bu albümü çıkardık. Bu rehberde tek yürek olduğumuzu gösterdik. Hazırlamış olduğumuz sivil toplum kuruluşları Albümü, hemşeri bilincinin ve kurumsal yönetim ilkelerinin gelişmesine katkı sunmasına umut ettik. Bu kapsamda Fatsa’da bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarının birkaç sayfada olsa kendini tanıtarak bir diğerine ışık tutmasına ve bu ortamda sinerji oluşturmasına vesile olmak istedik.

Bu vesile ile, başta dernek başkanları olmak üzere bu albümün hazırlanmasında emeği geçen katkı ve desteği olan herkese teşekkür ediyorum. Bizlere yol arkadaşlığı yapan tüm sivil toplum kuruluşlarımıza çalışmalarında başarılar diler değerli üyelerine mutlulukla birlikte sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.