Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

FADEF Yönetimi Vali Yavuz’u Ziyaret Etti 

FADEF Yönetimi Vali Yavuz’u Ziyaret Etti 
18 Ekim 2018 - 13:54

Fatsa Dernekler Federasyonu(FADEF) Başkanı Yakup Yeşiltaş ve federasyon üyeleri, Vali Seddar Yavuz’u ziyaret etti.

Valilik toplantı salonunda federasyon yönetimi ve üyeleri ile bir araya gelen Vali Seddar Yavuz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çekti.

Fatsa’nın son yıllarda ciddi bir gelişme göstererek, Ordu ekonomisi için önemli bir merkez haline geldiğini ifade eden Vali Yavuz, Fatsa’nın yeni kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesi, Çevre Yolu ve turizm yatırımları ile çok daha iyi bir noktaya geleceğini söyledi.

Vali Yavuz konuşmasının devamında, örgütlenmenin demokratik toplumların vazgeçilmezi olduğuna dikkat çekerek, “Bu bağlamda sizlerin yapmış olduğu bütün faaliyetleri önemsiyoruz. Hepinize başarılar diliyorum. Bizim şikayet etmekten çok, sorun çözmek gibi bir yükümlülüğümüzün olduğunun farkındayız. En kolay şey şikâyet etmek olduğunu ama bu sorunları şikâyet ederek değil, emek vererek çözülebileceğimi hepimiz biliyoruz. Bu bağlamda sizlerin toplumsal sorunlar karşısında göstermiş olduğu bu hassasiyeti de gerçekten tebrik ediyor, kutluyor, alkışlıyorum. Fatsa’nın geleceğine dair olumlu değerlendirmelerim var. Hakeza bu olumlu değerlendirmeler Ordu’nun geneli için de söz konusu. Şunu bilmenizi isterim ki, Ordu önümüzdeki 5 yıl içerisinde Karadeniz’de parlayan bir yıldız haline gelecek ve cazibe merkezi özelliğini daha fazla perçinleyecek ve güçlendirecek. Bunu nereden söylüyorum, bugün itibarıyla Ordu’ya gelen yabancı turist sayısı geçen yıla göre %50, yerli turist sayısı %25 arttı. Dolayısıyla sadece turizm verilerine baktığımız zaman bile bunu görüyoruz. Fatsa ve Ordu çevre yolları bitirildiğinde, havalimanı ile birlikte bunu değerlendirdiğimizde bu şehrin trafiği daha iyi hale gelecek. Hepimizin malum olduğu üzere bu Tokat-Niksar yolu üzerinde çalışıyoruz. Diğer tarafından dere yolunu yani Karadeniz-Akdeniz yolu da bitirmek üzereyiz, artık sonuna geldik. Dolayısıyla Karadeniz-Akdeniz yolunu bitirdiğimizde de Karadeniz’in lojistik merkez olacak şehir Ordu’dur. Bütün bu değerleri bütün bu çalışmaları bir arada ele aldığımızda Ordu’nun parlak bir geleceği olduğunu söyleyebilirim. İnsanı odak alan, insana sevgiyle ve adaletle yaklaşan bir genel anlayışla ilke ve prensiplerle yolumuza devam ettiğimizde, hiç kimseyi kimsesiz bırakmazsak, biz gelecek nesillerimize daha güzel bir ülke, daha huzur içerisinde bir millet bırakmış oluruz” diye konuştu.

Fatsa Dernekler Federasyonu (FADEF) Başkanı Yakup Yeşiltaş, ziyarette derneğin çalışma faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Yeşiltaş, 20 derneğin araya gelmesi ile oluşturdukları federasyonun amacının Fatsa’nın kültürel değerlerini yaşatmak, tanıtmak, yaygınlaştırmak ve koruma altına almak olduğunu söyledi.

Yeşiltaş, Vali Seddar Yavuz’a Fatsa Sivil Toplum Kuruluşları arasında birlik ve beraberliğin sağlanması adına oluşturdukları albümü hediye etti.

Vali Seddar Yavuz ziyarette Fatsa Dernekler Federasyonu üyeleri ile de bir süre sohbet etti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.