Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

FİSKOBİRLİK KAVŞAĞI YENİDEN Mİ AÇILACAK?

FİSKOBİRLİK KAVŞAĞI YENİDEN Mİ AÇILACAK?
29 Kasım 2018 - 12:37

Bolaman-Fatsa arasında, Bölge Trafik Müdürlüğünün karşısında bulunan ve Güvercinlik Mahallesi ile diğer yerleşim birimlerine bağlantı sağlayan yol ayrımına bir kavşak yapılması karayollarınca onaylandı.

Buradan gelip Fatsa yönüne gitmek isteyen araçların Bolaman Mahallesine kadar 5-6 kilometrelik yol yaptıktan sonra ancak Fatsa-Samsun yönüne dönebildikleri, ayrıca Ordu yönünden gelen araçların da bu yola sapmak için Fatsa Yenipazar kavşağına kadar gidip geri gelmek zorunda kalıyordu. Bu da trafik yoğunluğunun artması ve zaman kaybı yanında gereksiz bit yakıt tüketimine yol açıyordu.

Daha önceleri bu yol ayrımında her yöne de dönüşler olduğunu biliyoruz. Bu kavşağı kapatma kararının nasıl alındığını mahalle sakinlerinden İbrahim Şen şöyle anlatıyor: “ben doğma büyüme buralıyım. Bir zamanlar at ve eşek gibi binek hayvanlarının bile burada zor yürüdüğü zamanları iyi biliyorum. Taa o zamanlar bu yolun açılması çalışmalarına da kısaca değinmek isterim. Bir zamanlar bu yol Bolaman üzerinden Gölköy’e kadar ulaşımı sağlardı. Açılışı da şöyle olmuştu. 50’li yılların sonu veya 60’lı yılların başlarıydı. Mahalle halkı olarak Bolaman belediye başkanı Orhan Bey’e başvurduk ve köyümüze ulaşım sağlayacak bir yol yapılmasını istedik. Başkan Orhan Bey o zamanlar belediye imkanlarının bu yolu açabilmesi için yetersiz olduğunu ve dozer, kepçe gibi iş makinelerinin olmadığını söyledi. Bu işi yapacak makineleri bulabilmemiz halinde yolun yapılmasına katkıda bulunacaklarını söyledi. Benim ilkokuldan sınıf arkadaşım olan Mükerrem Komitoğlu Samsun’da Devlet Su İşleri Müdürüydü. Köyümüzden Halil Gebeş, Mustafa Bıçakçı, Mehmet Kalfa ve ben 4 kişi olarak Samsun’da Mükerrem Bey’in yanına gittik. Sağolsun, mekanı cennet olsun, Mükerrem Komitoğlu bize kepçeyi, dozeri verdi. Makineler geldi, köylü toplandı, herkes yolun kenarına gelen ağaçları kesti, telini kesti, mezarlığa kadar 3 kilometre yolu el birliğiyle açtık. Bu arada ben de yola gelen fındık ocaklarını kesmek zorunda kaldım. Helalı hoş olsun. Daha sonra belediye yola çakıl döktü eve yol araç geçmesine uygun hale geldi. Bizim yol üzerinden Kavraz köyüne de ulaşım sağlandı. O gün bugündür, geçtiğimiz yerel seçime kadar burada herhangi bir sorun yoktu. Ancak son yerel seçimde seçilen başkana ve partisine yalnızca 22 oy çıkması başkanı kızdırmış olmalı, ki seçilmesinin ardından tam 22 gün geçince kavşağı kapattı. Gerekçe olarak da kazalara neden olduğu mazeret gösterildi. Bu nasıl bir kindir, nasıl bir husumettir. Hizmet etmek vaadiyle geldikleri makamda vatandaşa ceza mı veriyorlar? Bu kavşağı kullanan bir de eğitim kurumu var. Oraya öğrenci servisi yapan araçlar gidiş dönüş 10 kilometre fazla yol yaparak ısrafa neden oluyorlar. Bunu da taşıma ücretlerine yansıtarak öğrencilerden daha fazla para alıyorlar. Günümüzde bu sorunu çözmek öyle zor bir şey değil. Yolun konumu ışıklı kavşak yapılması için müsait.

Bu konunun çözümü için tüm mercilere başvurdum. Geçtiğimiz yıl, 11. ayda Karayolları Bölge Müdürü’nün imzasıyla tarafıma bir yazı gönderildi ve Fiskobirlik önünde dönel kavşak yapılması için proje hazırlanıp onaylandığı bildirildi. Aradan bir yıl geçmesine rağmen herhangi bir gelişme izleyemiyoruz. Hazırlanan ve onaylanan proje neden hayata geçirilmiyor? Sümen altı mı edildi, yoksa bizi mi oyalıyorlar. Sanki yapacakmış gibi gösterip konunun üstünü örtmeye mi çalışıyorlar bilmiyorum.”

Güvercinlik köyü (günümüzdeki adıyla Korucuk Mahallesi) sakinlerinden olan İbrahim Şen gurbetçi bir hemşehrimiz. Yaz aylarında kısa süreli olarak kaldığı baba ocağında, kendisinden çok, mahalle halkının çektiği sıkıntının giderilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğini, gerekirse cumhurbaşkanına çıkabileceğini sözlerine ekliyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.