Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

VALİ YAVUZ’DAN FATSALI MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI

VALİ YAVUZ’DAN FATSALI MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI
30 Kasım 2018 - 13:58


Vali Seddar Yavuz, Fatsa ilçesinde görev yapan muhtarlarla düzenlenen kahvaltılı istişare toplantısında bir araya geldi.

Altınordu ilçesiyle başlayan, daha sonra Ünye ilçesi ile devam eden Vali Seddar Yavuz bugününü de Fatsa ilçesinde görev yapan muhtarlara ayırdı.

“Daha Çok İşbirliği ve Koordinasyona Önem Veriyoruz”
Kurum müdürleri ile birlikte gerçekleştirdiği istişare toplantısında muhtarların sorun, şikayet ve taleplerini dinleyerek çözüm üretmeye çalışan Vali Yavuz, toplantıda yaptığı konuşmada, ”Muhtarlarımız, devletimizin gözü, kulağı ve dokunan elidir. Türk idare sisteminde yeni bir değişiklik, yeni bir anlayış, yeni bir kucaklaşma meydana geliyor. Türk idare sisteminde ve anlayışında insan odaklı, vatandaş memnuniyetini esas alan bir devlet algısına doğru ilerliyoruz. Bu anlayışla beraber elbette her bir vatandaşımız, her bir kurumun başında bulunan insanlar bizim için kıymetli ve değerlidir. Kısacası insanımız bizim için değerlidir. İşte bu anlayışla Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki Türkiye, insanlarımız arasındaki mesafeyi kapatıyor, kucaklaşmayı sağlıyor. Biz de daha çok işbirliği ve koordinasyona önem veriyoruz. Bu kapsamda her ay yapılan muhtarlar toplantısını önce Altınordu’da, dün Ünye’de, bugün de Fatsa’da gerçekleştiriyoruz. Bugün il müdürlerimiz, ilçe müdürlerimiz, kaymakamımız, belediye başkanımız ve tüm arkadaşlarımızla birlikte sizleri dinleyeceğiz ve elimizden gelen ne varsa bunları sizin için yapmaya gayret edeceğiz” dedi.

“Vali Konağı, Milletin Konağı”
Konuşmasında muhtarlık kurumunun önemine vurgu yapan ve muhtarların sosyal hakları olmak üzere birçok konuda düzenleme yapıldığını hatırlatan Vali Seddar Yavuz, “Daha önce Çankaya’nın önünden geçmek zorken, bugün sadece muhtarlarımız değil, Türkiye’de ki birçok insan Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde misafir edilmektedir. Aslında devlet anlayışının ne kadar evrildiğini göstermek bakımından en önemli hususta budur. Valilik Konağının etrafında gezerken insanlar bir müdahale olur mu diye endişe ederken, bugün itibariyle sadece Valilik Konağına 1000 tane hanım kardeşimiz gelip orada çay içebilmiş, yemek yiyebilmiştir. İşte bu değişim ve dönüşüm, çok da ihtiyacımız olan bir değişim ve dönüşümdür. Şu anda Vali Konağında muhtarlarımızın eşlerini ağırlıyoruz. Dün itibariyle Gölköy, Mesudiye, daha önce Altınordu ilçemizdeki muhtarlarımızın eşlerini ağırladık. Her Salı ve Perşembe özellikle muhtar eşlerimizi Vali Konağında ağırlamak istiyoruz. Ordu Valiliği görevine başladığımızda da söylediğimiz gibi  ‘Vali Konağı, Milletin Konağı’ haline gelmiştir” diye konuştu.

“Sevgiden Uzak, Sadece Kendisini Önemseyen Bir Anlayışla Yolumuza Devam Edemeyiz”
“Asık suratlı, vatandaşa sırtını dönen, kibir abidelerinin artık bu toplumda herhangi bir yere gelebilmesi hasbelkader gelseler de o makamlarda durabilmeleri mümkün değildir” diyen Vali Yavuz, ”Bunu çok açık bir şekilde söylüyoruz. Türk kültür ve medeniyetini bir kelime ile ifade et deseler, ben sevgi medeniyeti diye adlandırırım. Sevgiden uzak, sadece kendisini önemseyen bir anlayışla yolumuza devam edemeyiz.  Seçilmişler ve atanmışlar da seçilinceye kadar değil, atanıncaya kadar değil, görev yaptığı her bir dakika içerisinde vatandaşla birebir irtibat halinde olmalı. Elbette her sorunu çözmek mümkün değil, ama insanları dinleyebilmeli, adam yerine koymalıyız. Bu bir tercih değil, mecburiyet ve zorunluluktur. İşte bu anlayışla sizinle bugün beraberiz. Katılımlarınız vesilesiyle hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugüne kadar yapmış olduğunuz hizmetler vesilesiyle sizleri tebrik ediyorum. Önümüzdeki dönemde sizlerle daha güzel hizmetlerde buluşacağımız konusunda bir endişemiz ya da tereddüdümüz yoktur” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından toplantıya katılan muhtarları dinleyen Vali Seddar Yavuz, muhtarlar tarafından dile getirilen konuları not alarak,  toplantıda hazır bulunan kurum müdürleri ile birlikte anlık çözüm bulmaya çalıştı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.