Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

AHMET CANBAZ İLE RÖPORTAJ YAPTIK

AHMET CANBAZ İLE RÖPORTAJ YAPTIK
25 Aralık 2018 - 14:10

Fatsa’da mesleği ile adından söz ettiren avukatlardan biri olan Ahmet Canbaz ile bir araya geldik. Kendisine, CHP Fatsa Belediye Başkan Adayı olduktan sonraki süreci ve sokakta merak edilen soruları sorduk.

FS – Başkanım öncelikle meslek hayatınızdan bahsedelim istiyorum. Bu mesleğin sizde ki özel yeri nedir?
AC – Avukatlık mesleği bir kamu görevidir. Öyle ki tabelamızın boyutlarına, rengine ve sayısına kadar her şeyi hemen hemen yasa ile belirlenmiştir. Bu sebeple avukatlık mesleğini icra ederken ücretli bir işte çalışamayacağınız gibi ticaret dahi yapamazsınız. Avukatların giydiği cübbenin bile bir anlamı vardır. Cübbede yer alan yeşil renk hukuk davalarını, kırmızı renk ceza davalarını, siyah renk yasaların otoritesini, sarı renk ise adalete hizmet eden mesleğin ağırlığını ifade eder. Kamu hizmeti olduğundan para ön planda değildir. Bu sebeple avukatlık cübbesinin cebi yoktur. Bağımsız bir meslek olduğu içinse kimsenin önünde iliklenmemesi için düğmesi yoktur. Özel yeri ise avukatlık mesleği hayalimdeki meslek olup, şu an sahip olduğum maddi ve manevi tüm değerleri borçlu olduğum meslektir.

FS – Peki, sayın başkan binlerce dosyaya bakmışsınız. Kazandığınız davalarda, savunduğunuz kişileri sevindirdiğiniz kadar karşı tarafı da üzmüş olmuyor musunuz?
AC – Bir tarafı sevindirirken bir tarafı mutsuz etmek avukatlık mesleğinin doğası gereğidir. Unutulmamalıdır ki sonuçta kararı avukat değil yasalara göre yargı mercii verir. Bu sebeple karşısında avukatlık yaptığım hiç kimseden hiçbir sebeple özür dilemiyorum, dilemeyeceğimde. Aksi halde işimi yani avukatlık mesleğini aşağılamış ve inkâr etmiş olurum. Avukatlık yaptığım için onur duyuyorum.

FS – Daha önce hiçbir siyasi oluşumda yer almadınız. Bugün CHP’nin Fatsa Belediye Başkan Adayı oldunuz. Peki, çalışmalar nasıl gidiyor?
AC – Ben bu zamana kadar dediğiniz gibi aktif siyasetin içerisinde yer almadım. Hatta mesleğimi biraz rölantiye alarak hayatımın son zamanlarını huzur içerisinde ve sakin bir şekilde tamamlama düşüncesinde idim. Ancak son zamanlarda çevremin talebi üzerine belediye başkanlığına aday olmaya karar verdim. Çünkü benim Fatsa’ya ve Fatsalıya vefa borcum var. Allah izin verir insanlarda takdir ederse bu vefa borcumu ödemek istiyorum.

FS – Belediye Başkanlığı nasip olursa eğer Fatsa’yı nasıl yöneteceksiniz?
AC – Bildiğiniz gibi benim seçim sloganlarımdan en önemlisi halkçı başkan. Bu sebeple eğer seçilirsem ben Fatsa’yı Fatsalılarla birlikte yönetmek istiyorum.

FS – Bu anlattıklarınız olağan dışı şeyler. Her şey şeffaf olacak diyorsunuz?
AC – Biz belediye tarafından yürütülecek hizmetleri öncelikle belediyenin öz kaynakları ile yerine getireceğiz. Ancak mecbur kalır belirli mal ve hizmetlerin temin edilmesi hususunda ihale yöntemine başvurmak zorunda kalırsak ihaleler halka ve basına açık olarak yapılacak. Sonuçları yine halk ve basın ile paylaşılacaktır.

FS – Başkanım son olarak okurlarımıza iletmek istediğiniz mesajınız var mı?
AC – Cumhuriyet Halk Partisinden Belediye Başkan Adayı oldum. Bundan dolayı utanmadığım gibi aksine onur duyuyorum. Ancak ben inanıyorum ki bütün siyasi partilere mensup seçmenlerden oy alarak halkın belediyesini kuracağımızdan eminim. Çünkü hayatımın hiçbir döneminde partizanlık yapmadığım gibi partizanca hareket etmedim. Seçildiğim takdirde de hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun her kesimi kucaklayan tarafsız bir belediye başkanı olacağım. Röportajınız için teşekkür eder, yayın hayatınızda başarılar dilerim.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.