Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

FADEF BASIN DUYURUSU

FADEF BASIN DUYURUSU
08 Ocak 2019 - 15:37

Fatsa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan Fatsa Dernekler Federasyonu’nun (FADEF) 2 nci Olağan Genel Kurulu’nda gerçekleşen istifaların ardından Fadef bir basın bildirisi gerçekleştirdi.

Kamuoyuna Duyurulur

06.01.2019 Pazar günü yapılan Fatsa dernekler federasyonu 2. Genel kurulu halk eğitim merkezi toplantı salonunda 79 hazirun üyelerinin katılımıyla yapılmıştır.

Divan heyetinin oluşturulması için hazirun  delegelerinin bir kısmının önergesi ile dilekçe  oturumu yöneten sayın Halit Kuvancı’ya sunulmuştur.

Başka bir liste var mı yada başka bir aday var mı  diye soru üzerine olmadığı tespit edilmiş fakat Ahmet Fidan bey divan heyetinin 4 kişi olmasını ve bir ismin eklenmesi talep etmiştir.Bunun üzerine divan başkanı tüzüğe uygun olmadığını, kendi listesinizi oluşturabilirsiniz önerisi ile oylamaya sunulmuştur.Oy çokluğu ile 2.ci divan önerisi reddedilmiştir.

Dilekçenin ikisinin konusu aynı dilek ve temenniler kısmını oturumun öne alınması yönündeydi.  Bunun üzerine divan başkanı tüzüğün 9. maddenin f bendine göre gündem belirlenmiş olduğu divanın bunun dışına çıkamayacağı kendilerine iletilmiştir.Bu dakikadan itibaren kongre yönetiminin işleyişini bozacak şekilde bağırıp çağırarak Ahmet FİDAN ve beraberindekiler istifa ediyoruz diyerek salonu terk ettiler.

3.Dilekçe de ise başını çektiği derneklerin iddia ettikleri gibi istifalarının olduğu belirtilen dilekçeyi okuyan divan heyeti.dilekçenin muhatabının genel kurul federasyon yönetim kuruludur gerekçesiyle dikkate almamış tutanağa geçilmiştir.sonradan öğrendiğimiz şekilde Salonun dışında basın açıklaması yapan delegelerimiz basını ve kamu oyunu yanlış bilgilendirerek istifa ettiklerini söylemişler  fakat hiçbir derneğin istifa dilekçesi yönetim kuruluna sunulmamış hiç bir derneğimiz resmi olarak istifa etmemiştir.

(Derneklerin  istifa edebilmesi için kendi tüzükleri gereği genel kurul kararı ya da yönetim kurulu kararı ve imzalarıyla mümkündür.)

Basın açıklamalarında karar ve işletme defterleri hangi tüzüğe ve karar göre istenilmiş varsa bu isteklerini belirten dilekçelerini sunmalarını gerekir.

Genel başkanımız iddia edildiği gibi keyfi kararlar almamış aksine o dönem başkan yardımcılığını yöneten  Ahmet Fidan bey’in imzalarının da bulunduğu tüm kararlar tüzüğümüze uygun olarak alınmış ve imzalanmıştır.Yine denetleme kuruluyla ilgili itirazlar asılsız ve usulsüzdür çünkü tüzüğümüzde kararın 3 te 2 çoğunluğun imzası ile alınabileceği açıkça belirtilmiştir.

Federasyonumuz 08.01.2019 tarihi  ile 46 dernek mevcudunu korumakta ve iddia edildiği gibi hiçbir derneğin resmi istifa talebi yada dilekçesi bulunmamaktadır.Federasyonumuza alınan derneklerimizin belgelerinde usulsüzlük yada eksik belge bulunmadığını dönemin yönetim kurulu başkan yardımcısı Ahmet Fidan ve delegesinin imzalarının da bulunduğu yönetim kararı ile alındığını bilmenizi isteriz.   Buna rağmen asılsız ve yalan beyanlarla kamuoyunu ve basınımızı yanıltarak hareket eden bu dernek başkanlarımızı Fatsa dernekler federasyonumuzu küçük düşürmek ve yalan beyanlarla basın toplantısı yaparak tüzüğümüze aykırı davranıştan yönetim kurulunun tamamının kararı ile disiplin kuruluna sevk edilmesine karar verilmiştir.Elimizdeki belge ve görüntülerle hukuki işlem başlatılacağını kamu oyuna bildiririz.

Daha detaylı bilgi ve evraklarla en yakın zamanda basın toplantısı yapılacağını tüm kamuoyuna duyurulur.08,01,2019

FATSA DERNEKLER FEDERASYONU
GENEL  BAŞKAN VEKİLİ
COŞKUN ERMEK”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.