Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

FATSA’NIN İLK VE TEK AT YARIŞI DERNEĞİ FATSA RAHVAN BİNİCİLİK VE İHTİSAS KULÜBÜ

FATSA’NIN İLK VE TEK AT YARIŞI DERNEĞİ FATSA RAHVAN BİNİCİLİK VE İHTİSAS KULÜBÜ
19 Ocak 2019 - 19:34

Belki de birçok kişinin varlığından bile haberi olmayan bir dernek var Fatsa’da. 60 yıla yakın bir zamandır çalışmalarını sürdüren Fatsa Rahvan Binicilik ve İhtisas Kulübü’nün kurulduğun günden beri başkanlığını sürdüren Ömer Bekirlioğlu bize derneği hakkında şu bilgileri verdi: “1960 yılında Fatsa’da bir at yarışı düzenledim ve o zamanın Fatsa Kaymakamı Necmettin Karaduman’ın dikkatini çekmiş, bize bu kulübü kurdurdu. O gün bugündür bu dernek varlığını sürdürmektedir ve her yıl at yarışları düzenlemektedir. Yılda 5-6 yarış düzenliyoruz.
En son yarışı şehit asker, Polis ve gaziler adına yaptık. Bu yıl sezonu 25 Kasımda kapattık ve sezonu kapatırken de 25 çocuğu sünnet ettirme sözü verdim.
Yakın zamana kadar derneğimiz müstakil olarak faaliyetlerini yürütüyordu. Fatsa’da bir dernekler federasyonu kurulduğunu duydum. Bir hamsi festivali yaptılar. Askıda ekmek projesi düzenlediler. Bu benim hoşuma gitti. Biz de bu derneğe üye olalım, birlikte hareket edelim dedik. Orada bir tatsızlık çıktı, ama önemli değil. Her şey yoluna girecektir. Ben isterdim ki medeni bir seçim olsun, kim kazanırsa birbirini tebrik etsin ve birlikte çalışmaya devam etsinler. Şu an seçilen yönetim kurulu görevinin başındadır. Her şey yasaldır.
Bu yıl kasım ayında düzenlediğimiz rahvan at yarışlarında Ordu Vali Yardımcısı Ahmet Arık’ın oğlu 3 yaşındaki Ali Eymen Arık’ı şampiyon olan ata bindirdim ve ona bir kupa hediye ettim. Onun gelecekte iyi bir at yarışçısını olacağını tahmin ediyorum. Ata karşı olan sevgisini hissetim. O yaştaki bir çocuk elbette çok sevindi hoşuna gitti. Onu ben hem kulübüme üye yapacağım, hem de ileride kendisine bir tay hediye edeceğim.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.