Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumların Sorumlulukları Belirlendi

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumların Sorumlulukları Belirlendi
30 Ocak 2019 - 20:12

Ordu Valiliğinden yapılan basın duyurusunda kadına yönelik şiddetle mücadelede kurumların sorumlulukları belirlendiği belirtildi.

“Ülkemizde kadın-erkek eşitliğinin sağlanması, kadının insan haklarının korunması ve güçlendirilmesi ile kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda önemli yasal düzenlemeler gerçekleştirilmiştir. Ancak, kadına yönelik şiddetle mücadelede yasal düzenlemeler kadar bu düzenlemelerin etkin şekilde uygulanması, şiddet mağdurunun yanı sıra şiddet uygulayana yönelik koruma, tedavi, rehabilitasyon hizmetlerinin sunulması ile konu hakkında toplumsal farkındalığın ve duyarlılığın artırılması da büyük önem taşımaktadır.

Bu çerçevede, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğu inancıyla yürütülen çalışmalar geniş bir yelpazede, kararlılıkla ve kapsamlı işbirliğiyle sürdürülmektedir. Bu kararlılığın ve işbirliğinin somut örneklerinden birisi olan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı (2012-2015)”nın uygulama süresinin 2015 yılı sonunda dolması nedeniyle, ilgili kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile üniversitelerin kadın araştırmaları merkezlerinin katkı ve katılımlarıyla, İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere taraf olunan ilgili uluslararası sözleşmeler ve ulusal mevzuat hükümleri, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı (2012-2015)” izleme ve değerlendirme toplantı raporları, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen konuya ilişkin araştırmaların sonuçları, Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Raporu çıktıları ve son dönemde ortaya çıkan toplumsal ihtiyaç ve gelişmeler göz önünde bulundurularak “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı (2016-2020)” hazırlanmış ve uygulamaya konulmuştur. Ulusal Eylem Planı kapsamında her il kendi eylem planını oluşturmuş ve Ordu ili paydaş kurum,  kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri ile birlikte Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Yerel Eylem Planları(2018-2021) hazırlanmış ve uygulamaya konulmuştur. Yerel Eylem Planı kapsamında 2018 yılı faaliyet raporu hazırlanmış olup, 2019 yılında yapılacak faaliyetlerin planlaması tamamlanmıştır. Bu kapsamda, bir genelge yayımlanarak ilgili kurum ve kuruluşların sorumlulukları belirlenmiştir.

Şiddetle mücadele kapsamında sunulan hizmetlerin etkin bir şekilde yürütülmesiyle, uygulamadaki sorunların giderilmesini sağlamak üzere görevlendirilen Vali Yardımcısının başkanlığında, ilgili kamu kurum ve kuruluşları, ihtiyaç duyulduğunda sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinin temsilcilerinin katılımıyla Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ordu İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu ve teknik kurul üyeleri çalışmalarına devam etmektedir.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında sorumlu tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız ile sivil toplum kuruluşları ve meslek temsilcilerinin bu çalışmalara büyük bir sorumluluk duygusu ile yaklaşacaklarına ve çalışmalara katılacaklarına yürekten inanmaktayız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.