Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

UZAKLARDA Kİ YÜZ AKLARIMIZ – CELİL KAYNAROĞLU

UZAKLARDA Kİ YÜZ AKLARIMIZ – CELİL KAYNAROĞLU
18 Şubat 2019 - 15:57

Bu sayımızdan başlayarak fırsat buldukça Fatsa’dan uzaklarda, ama Fatsa özlemiyle yaşayan hemşerilerimizi tanıtmaya başlıyoruz. Elbette tanıtacağımız kişiler kendi alanlarında başarıyı yakalamış ve Fatsalıyım dediğinde göğsümüzü kabartan kişiler olacak.

Bu diziye başlarken, Güney Kore’nin başkenti Seul’de bir restoranlar zinciri ile Türk mutfağından örnekler sunan bir sektörün başında bulunan bir hemşerimizi tanıtıyoruz.

Celil Kaynaroğlu Fatsa’nın Yassıtaş mahallesinden, 12 yıl gibi kısa zamanda ulaşılması zor bir konuma gelmiş ve 220 kişilik bir ekibin başında şef olarak görev yapıyor.

Konuğumuzu kendi ağzından tanımak istedik ve aşağıdaki bilgileri aldık:
“Ben 15 07 1977 tarihinde Fatsa Yassıtaş Örencik Kaynaroğlu Mahallesinde doğmuşum. Çamaş’ta babamın bir lokantası vardı. Bu meslekle 15 yaşımda orada tanıştım. 40 yaşında babamı kaybettiğimizde iş başa düştü ve rızkımızı çıkarmak için yollara düştük. Baba mesleğini İstanbul’da sürdürürken turizm sektöründe çeşitli yerlerde görev yaptım. Bunlar arasından son çalıştığım yerleri şöyle sayabilirim: İstanbul Laleli Histort Hotel, Rönesans Hotel, Marmaris Datça Hotel, Clup Dorya…
10 yıldır da Güney Kore’de Guney Doğu Anadolu mutfağından lezzetler sunan Kervan Restaurantlar zincirinin başındayım.
Ben buraya geldiğimden beri Güney Koreyi ziyaret eden bütün Türk insanlarımıza ve üst kademe vatandaşlarımıza elimden geldiğince uzakta olmadığını hissetirecek kadar hizmet etmek ve onları karşılamaktan büyük mutluluk duyuyorum.
Güney Kore’nin en ünlü sanatçılarının da uğrak yeri olan tesislerimizde Doğu ve Güney Doğu Anadolu kültürünün seçme yemeklerini onların damak zevkine sunuyoruz ve çok olumlu tepkiler alıyoruz.
Türkiye’den buraya yolu düşen hemşerilerimiz de bizleri ziyaret ederek, binlerce kilometre uzakta memleket havasını bizim tesislerimizde bulabiliyor.
Geçtiğimiz günlerde Türkiye’mizin gururu ve aynı zamanda Güney Kore’de de çok sevilen Şenol Güneş hocamızı ağırladım. Bir zamanlar burada bir takım çalıştırıyorken de en önemli misafirlerimden biriydi. Bu kez de yolu buraya düşünce bizi ziyaret etmeyi unutmadı ve bu da bizi son derece mutlu etti.
Ben 12 yıldır Güney Kore’deyim ve Fatsa’yı çok sevenlerdenim. Burada memleket özlemini medya ve diğer paylaşımlar yoluyla gideriyoruz.
Ben burada 21 şubesi ve 220 çalışanı olan bir restorantlar zincirinin başındayım. Türkiye ile arasında bir güneş doğumu kadar uzaklık olan bir yerde Türkiye’yi gururla temsil etmeye çalışıyoruz ve bunu da başarıyoruz diyebilirim” diye konuştu.

Celil Kaynaroğlu aynı zamanda memleketinden bir çok kişinin Kore’de iş sahibi olmasını sağlamış.

Fatsa Söz Gazetesi olarak kendisine başarılar diliyoruz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.