Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

“HALKÇI BAŞKAN” AHMET CANBAZ

“HALKÇI BAŞKAN” AHMET CANBAZ
27 Mart 2019 - 12:08

CHP Fatsa Belediye Başkan adayı Ahmet CANBAZ, adaylığı süreci, dünden bugüne neler yapıldığını, nelerin eksik ya da yanlış yapıldığını ve neler yapacağı hakkında yine net konuştu.

CANBAZ; “Adaylığım 14 Kasım 2018 tarihinde parti meclisinde gerçekleşti. 15 Kasım da yola çıktık. Kapatılan beldelerimiz 2 şer kez Fatsa ilçe merkezi bir kez daha olmak üzere kıyıda köşede kalan yerlerimiz olabilir kusura bakmasınlar, girmediğimiz büfe bile kalmadı. Karşımızda da biz araç da müzik bile dinlesek % 60 oy alırız diye bir anlayış var. Biz Fatsalıyız, Fatsalıyı seviyoruz, Fatsalıyı umursuyoruz. Bugüne kadar uzattığımız eli çeviren hiç kimse olmadı. İnanıyoruz, inançla ve Fatsa sevdası ile yola çıktık. “ diyerek sözlerini şöyle sürdürdü.

3 dönemdir Yönetimde Olan Belediyeden 100-150 Tane Belediyenin Masrafından Fazla Bir Borç!

“3 dönemdir belediye yönetiminde bulunan anlayış mevcut sanayi sitesine kreş yapmaktan, sanayi sitesine acil yardım polikliniği yapmaktan, bir ibadethane yapmaktan, yol üzerine kaldırım dahi yapmaktan aciz bir anlayış var. Biz belediyemiz adına bu vazifemiz kabul edip önce bu görevlerimizi yerine getirip ve kamularda çalışan adedini 12 bine çıkartmak istiyoruz. Mülkiyeti üye belediyesine ait 805 metrekare kullanım alanlı Çakırtepe tesislerinin 2012 yılı toplam kira geliri 205 bin TL, mülkiyeti Fatsa Belediyesi’ne ait olan 4200 metrekare kullanım alanı Dolunay mahallesinde bulunan Çamlık tesislerinin 2012 yılı toplam kira bedeli 35 bin 100 lira belediye tarafından işletilen tesislerde çay normal piyasada 1 lira iken 75 krş. satmanız lazım. 1,5 liraya satmalarına rağmen işlettiğiniz tesislerde zarar ediyorsanız, sosyal yardıma muhtaç memur adedini azaltamazsınız. Piyasa değeri 50 60 bin lira olan taksiyi 5 6 bin lira aylık kira ile belediye başkan yardımcısına makam aracı olarak kiralarsanız yine söylediğim ihtiyaçları gidermeniz mümkün değil. 2018 yılında belediye doğrudan temin yöntemiyle 15 trilyon 439 bin 315 milyon liralık mal alımı yapmış. Bu 100-150 tane belediyenin toplam masrafından fazla bir rakam. Temsil ve tanıtma gideri olarak 2018 yılında 3 milyon lira harcamıştır.”

Belediyeye gelmeden maaş alan bankamatik memurları var!

“Fatsa’mın olmayan kapalı pazaryerini mi tanıttınız? Olmayan tarihi değerlerini mi tanıttınız? Benim Fatsa’mın, Yalıköy’ümün akmayan suyunu mu tanıttınız? Oy versinler, vermesinler herkesin kararına kalmış, namusuna kalmış bir şey ama ekmek verdiğimiz insanlar,  kurumlarımızda çalışan insanlar bu sözümü iyi dinlesinler Engin AKEL’e karşı, Ak Parti davamıza karşı bayrak sallarlarsa başkalarının salonlarında bize diş gösterirlerse ertesi gün kendilerini olması gereken yerde bulurlar. Bu anlayış Ak Partinin anlayışıdır. Bizim böyle bir anlayışımız yok. Biz emekten ve emekçiden yanayız. Belediye de şuan işe gelmediği halde maaş aldığını iddia eden bankamatik memurları olduğu söyleniyor.“

“Fatsa ile ilgili Sayın Numan Kurtulmuş bunları söylüyor; “İbrahim Ethem KİBAR kardeşimi Fatsa Belediye Başkanı seçin, o yapar, o yapamazsa, Ordu Büyükşehir Belediye başkanımız Hilmi GÜLER yapar, Hilmi Güler yapamazsa ben yaparım, ben yapamazsam Sn. Cumhurbaşkanımız yapar. Sn. Hilmi Güler’in Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı kazanması garanti değil, varsayalım ki Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Güler kazandı. Fatsa Büyükşehir belediye başkanlığına Ben kazandım. Fatsa’yı haritadan nasıl silecekler? Ben yapamazsam Hilmi GÜLER benim içinde yapar. Sayın Hilmi Güler veya Ordu Büyükşehir Belediye Başkanını aşarsa Numan Kurtulmuş yapar o da yapamazsa Sayın Cumhurbaşkanımız yapar Recep Tayyip Erdoğan İbrahim Ethem Cumhurbaşkanı AK Parti’nin Cumhurbaşkanı da benim Cumhurbaşkanım değil mi?

Halkın Belediyesini kurup, Halkçı Başkanla buluşturacağım

Sevgili Fatsalı dostlarımız seçimi kazanacağımıza inanıyoruz. Seçimi kazandığımız takdirde benim İlçemde hiç bir aile parasızlık yüzünden Üniversite’de okumuş çocuğunun kaydını dondurmayacak.  Hiç bir aile Fatsa Devlet Hastanesi’nde hastasını götürdüğünde hastanede uzman hekim yok diye hastasını alıp Ordu’ya veya Samsun’a sürüklemek zorunda kalmayacak. Hiç kimse yatağına aç girmeyecek. Fatsa’da aç ve açık kalmayacak. Beni bir düğünde neşenizi ortak olarak göreceğiniz gibi, cenazenizde de acınızı bende de göreceksiniz. Beni bir çay ocağında çay içerken göreceksiniz, bir esnafla oturup dertleşirken de göreceksiniz. Bir köyde sorunları dinlerken de göreceksiniz. Dolmuşta birlikte seyahat ederken de göreceksiniz. Sahilde bisiklet sürerken de göreceksiniz. Özetle hayatınızın her alanında sizinle hareket eden ve sizin tüm dertlerinize derman olmak için Allah’ın izni ve sizlerin takdiri ile 31 Mart’ta Fatsa’da halkın belediyesini kurup sizleri “Halkçı Başkanla” buluşturacağım. 31 Mart yerel seçimlerine bizim için 3 sorunu var. Ya kazanacağız, ya kazanacağız, ya kazanacağız.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.