Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

ULTRA BAĞLAMA FATSA’DA

ULTRA BAĞLAMA FATSA’DA
15 Nisan 2019 - 18:00

Adına kırılmaz bağlama da denilen, belli bir yükseklikten yere düştüğünde kırılmayan ultra bağlama Fatsa’da satışa sunuldu.

Uzun yıllardır müzikle iç içe olan Yüksel Zeren’in And Caddesi’nde hizmet veren “Yüksel Müzikevi” adlı iş yerinde her türlü müzik aleti satılmaktadır. Fatsa’da ilk kez satışa sunulan ultra bağlama da bu aletler arasındaki yerini almıştır.

Yüksel Zeren müzikle olan bağı ve ultra bağlama ile ilgili şunları söyledi: “Ben müziğe gönül vermiş biriyim. Yıllardır sazım ve sözümle düğün, dernek eğlence ortamlarında takılıyorum. Çeşitli alanlarda ticaret yaptım ama sonunda gönül verdiğim işte karar kıldım. Bir müzik evi açtım. Burada her türlü müzik aleti satışı yapıldığı gibi, elimizde olmayan enstrümanları da sipariş yoluyla getiriyoruz. Bağlama, gitar, keman ve org kursları veriyoruz. Özel günler için cihaz ve orkestra temin ediyoruz.

Fatsa’ya ilk kez ultra bağlama getirdik. Bu bağlama türü hakkında da biraz bilgi vermek isterim. Müzik aleti yapımında kullanılan malzeme genellikle ağaçtan olur. Kuru ve biraz da gevrek olduğu için en küçük bir darbede çatlama, kırılma gibi zarar görebilir. Türkiye’de ilk kez kompozit malzemeden yani yumuşak ve esnek bir malzemeden yapılan bağlama piyasaya çıktı. Darbelere karşı dayanıklı olması nedeniyle sanırım bundan sonra herkes bu bağlamayı tercih edecektir. Ahşaptan yapılmış bağlamanın sesi ile arasında çok büyük bir fark yok. Ben yıllardır bağlama çalarım. Bu ultra bağlama ile ağaçtan yapılmış bağlama arasındaki farkı hissedemeyebilirim. Ayrıca esnek bir malzemeden yapıldığı için, klasik bağlamada rastlanan çekme, sap atma gibi sorunlar da görülmemektedir. Soğuk ve sıcak hava şartlarından da neredeyse hiç etkilenmemektedir. Hemşerilerimizi bu bağlamayla tanıştırmak istedim ve ilk kez Fatsa’ya getirdim.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.