Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

DÜZELTME VE YANIT METNİDİR

DÜZELTME VE YANIT METNİDİR
24 Nisan 2019 - 19:22

Gazetemizin 23 Şubat 2019 tarihli 17. Sayısında, şüphe uyandıran bir ticari girişimle ilgili bir haber yayınlanmıştı.

Havza’da temeli atılmış bir tatil köyünün devre mülk şeklindeki satışlarında verilen sözlerin yerine getirilmediği ve dolayısıyla da buradan mülk almış veya almak isteyenleri, daha dikkatli davranmaları gerektiği konusunda uyarmıştık. Haberimizde adı geçen firmanın avukatından aldığımız düzeltme yazısını aynen yayınlıyoruz. Ancak bu düzeltme yazısının ardından da devam ediyoruz.

DÜZELTME VE YANIT METNİDİR

23.02.2019 Tarihli Fatsa Söz Gazetesi’nin baş sayfası ve 5. Sayfasında “YENİ NESİL ÇİFTLİKBANK SOYGUNU DİKKAT ÇOK YAKINIMIZDA” başlığıyla yayınlanan ve 26.02.2019 tarihinde internet sitesinde “FATSA’DA YENİ ÇİFTLİKBANK SOYGUNU” başlığıyla yayınlanan Hattuşa Havza Sağ. Ter. Tur. İnş. San. Ve Tic. A. Ş. Aleyhindeki haberler gerçek dışıdır.

Müvekkil Hattuşa Havza Sağ. Ter. Tur. İnş. San. Ve Tic. A. Ş. Asla hayali bir proje değildir. müvekkil şirket, 28 yıllık bir şirketler grubunun bünyesinde olup, grubun 80.000’den fazla devre mülk, devre tatil üyesi bulunmaktadır. Grup şirketler bünyesinde inşaatı tamamen biten ve üyelerine Hattuşa Saray, Hattuşa Havza ve Hattuşa Bolu Termal Tesislerinin inşaatları devam etmekte olup en kısa sürede faaliyete geçeeklerdir.

Müvekkil şirket ve grup şirketlerin, ülkemizin turizmine ve ekonomisine övgüye değer katkılar sunmuş ve sunmaya devam etmektedir. Bu katkıları nedeniyle devlet yetkililerinden övgüler almaktadırlar. Bu övgülere mazhar müvekkilin ulusal ve uluslararası hizmetleri dikkate alındığında müvekkil şirkete, “SOYGUNC U KURULUŞ” gibi tanımlamalar, çiftlik bank gibi DOLANDIRICILIK suçu sabit, sahibi yurt dışına kaçmış bir şirket ile eşdeğer tutmaya çalışmak hatta aynı cümle içinde sarf etmek bile karalama kampanyasıdır, gerçek dışı beyanlardır.

Müvekkil şirket temel atma töreninin, Sayın Samsun Valisi Osman KAYMAK, T.C. Cumhurbaşkanlığı eski Başdanışmanı ve 25. 26 dönem Siirt Milletvekilimiz PRof. Dr. Yasın AKTAY ve Havza Belediye Başkanı Murat İKİZ’in katılımıyla gerçekleştirmiştir.

Müvekkil şirket, inşaatının temellerini atmış ve inşaatı halen devam eden bir tesistir. Sadece kış aylarının bölgede ağır geçmesi sebebiyle inşaatı sekteye uğramış, havaların iyileşmesi ile birlikte inşaat devam edecektir. Müvekkil şirketin, hukuk ve kanun hükümleri dairesinde, hiçbir üypesini ve gelecekteki üyelerini mağdur etmeden tesisi tamamlayıp teslim edeceği şüphesizdir.

Müvekkil şirkete ilişkin asılsız iddialarla dolu, şeref ve haysiyetini zedeleyici ve kişilik haklarına saldırı niteliği taşıyan gerçek dışı habedr yapılmıştır. Gazetenin yukarıda kısa özetlenen gerçek durumu okuyucusuna ulaştırmasını ister şekilde, kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Hattuşa Havza Sağ. Ter. Tur. İnş. San. Ve Tic. A. Ş. Vekili

Av. Serkan Can SARIGÜL

İsterdik ki halkımızın derdini kendi derdimiz gibi düşünerek, onların haklarının korunması amacıyla yaptığımız uyarı haberine, bu düzeltmenin yanında, aydınlatıcı ve şüpheleri ortadan kaldıran açıklamalar olsaydı.

25.05.2018 Cuma günü saat 15.00’de temeli atılan tesiste, aradan geçen bir yıla yakın zaman içerisinde bir çalışma, bir adım ilerleme görülmemiş (fotoğrafta görüldüğü gibi) olmasının nedenini; “kış aylarının bölgede ağır geçmesi sebebiyle inşaatın sekteye uğradığı, havaların iyileşmesi ile birlikte inşaatın devam edeceği” şeklindeki kabul edilemez mazeret yerine daha mantıklı ve inandırıcı bir açıklama gelmiş olsaydı. Zira Erzurum, Kars gibi kışın en sert geçtiği kentlerimizde bile yılda en az 7-8 ay gibi rahat çalışma yapılabilmektedir.

Konuklara yemek verildikten sonra satış işlemine geçmeden önce, sıradan bir eğlence ve uydurma bir yarışma yapıp, kazanan birkaç çifte; 2 gece 3 gün şirket tesislerinde birinde tatil yapabilecekleri vaadinde bulunularak ellerine de belge niteliğinde, imzası, kaşesi olmayan uydurma bir kağıt parçası verildikten sonra, rezervasyon yaptırmaları için verilen telefon numarasının kullanımda olmadığı, ayrıca 100 Euro gibi hiç de küçümsenmeyecek bir para yatırmaları istendiği, bu kadar parayı yatırdıktan sonra insanların istedikleri bir tesiste tatil yapabilecekleri düşünülürse, bunun hiç de bir ödül olmadığı konusunda güven verici bir açıklama olsun. Hatta, eğer gerçekleşmişse, bu ödülü kazanan bir veya birkaç vatandaşımızın bu hakkını kullandığını, adları da belirtilerek (araştırma şansımız olması için) düzeltme metninde  yer alsın.

Bu şirketten alış veriş yapmış olanların önümüzdeki Haziran ayında mülklerini alabilecekleri, eğer inşaat bitirilememiş ise aynı firmanın değişik kentlerdeki tesislerinden birinde konaklama haklarını kullanabilecekleri gibi vaatlerin mutlaka yerine getirileceğini belirten bir hatırlatma olsun.

Okuyucumuzun haklarının korunmasını ilke edindiğimizin, ayrıca tekzip ya da düzeltme yazısının hangi koşullarda ve ne şekilde yayınlanması zorunluluğun da bilincinde olmamıza rağmen bu düzeltme yazısını, işi hiç yokuşa sürmeden, yayınlama nezaketi gösterdiğimizi ve dolayısıyla hiçbir ticari kuruluşa karşı özel bir düşmanlığımızın olmadığının bilinmesini isteriz.

Ayrıca bu yayınımızdan sonra, yukarıdaki açıklamalarımızın ışığında gönderilecek yeni bir yazıyı yayınlamaya da hazır olduğumuzu özellikle belirtiriz.

MEDION Digital Camera

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
1 ADET YORUM YAPILDI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
nur cakar5 Aralık 2023 / 12:11Yanıtla

Gazete doğruyu yazmış Ben de Hattuşa zedeyim. 15170 lira 2019 yılından alacağım var Sürekli başka şirketlere satılan şirket yüzünden alacağımı tahsil edemedim.
yaz dönemi A blok 1414 nolu 1+1 havuz manzaralı oda yerine
yaz dönemi A blok 1014 nolu 0+1 doğa manzaralı yani dağa bakan oda tahsis edilmiş Ben imza attığım odanın 1414 olduğunu slibe yazdım ama imzalar daha düşük ücretli 1014 oda gözüküyor. Yanılmadım sadece yeniden düzenlenmesi gereken evraklar çünkü kış dönemi idi yaza çevirdik evrakların köşelerini kaldırtıp imzalattılar.
Teyzesi Yalovadan oda alan bir avukat hanım da mahkemelikti ancak bakmışlar parayı kurtaramyoruz o zaman diğer tesislerden yararlanmak istemiş. Ancak bazı hissedarların hakları olduğu halde bundan yararlatılmadığını da duydum.
Termal tesis – Devre Mülk olayı hükümetin bazı ileri gelenlerince desteklendiği hatta bu kişilerin bu tesislerin hediye tatillerinden yaralandığından bahsedildi. Tüketici biriminde termallerle ilgili yetkili 2 kişi var tüm evrakları gönderdiğim halde dönüş bile yapılmadı.
Uzak durun derim.

KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.