Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

“AÇIK KAPI” FATSA’DA HİZMET VERMEYE BAŞLADI

“AÇIK KAPI” FATSA’DA HİZMET VERMEYE BAŞLADI
16 Mayıs 2019 - 12:10

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan, kamu hizmetlerine kolay erişimin sağlanması, vatandaş başvurularının hızlı bir şekilde sonuçlandırılarak kamu hizmetlerinin sunumunda vatandaş memnuniyetinin arttırılması amacıyla 81 İl Valiliğinde ve 112 İlçe Kaymakamlığında uygulanmaya başlayan “Açık Kapı Milletin Kapısı” projesi Fatsa Kaymakamlığı’nda da hizmet vermeye başladı.

Vatandaşların başvurularının elektronik ortamda kaydedilip ilgili birimlere yönlendirileceği, başvuru sahibinin sürece ilişkin mesaj yoluyla bilgilendirileceği, yapılan işlemlerin üst yöneticiler tarafından takip edileceği Açık Kapı Projesi, vatandaşlarımızın devlete ulaşacağı bir hizmet olacaktır.

Fatsa Kaymakamlığında da hizmet vermeye başlayan bu proje ile, vatandaş odaklı bir yaklaşım benimsenerek, taleplere hızlı ve doğru çözümler üretmek, sunulan hizmetlerde vatandaş memnuniyetini artırmak, kronikleşmiş sorunlara çözüm üretmek ve Devletle vatandaş arasındaki karışlıklı iletişim ve güveni artırmak amaçlanıyor.

15 Mayıs 2019 tarihi itibariyle vatandaşlar, Kaymakamlık binasının giriş katında bulunan halkla ilişkiler konusunda eğitimli personelin görev aldığı Açık Kapı Ofisi’ne gelerek sözlü ya da yazılı olarak başvurularını yapabilecekleri gibi https://www.acikkapi.gov.tr internet sitesinden ya da Açık Kapı mobil uygulaması ile başvuruda bulunabilecekler.

Uygulamaya konulan proje kapsamında Fatsa Kaymakamlığı Açık Kapı biriminde başvuruları almak üzere 3 personel görevlendirdi, ayrıca Açık Kapı birimi tarafından yönlendirilecek başvuruları takip etmek üzere tüm kurumlarda 1 personel görevlendirmesi yapıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.