Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

KORGAN BELEDİYESİNDE SKANDAL ÖLÜM

KORGAN BELEDİYESİNDE SKANDAL ÖLÜM
04 Temmuz 2019 - 8:45

Korgan Belediyesi’ne ait çöp aracında feci şekilde can veren Asım Çelgin isimli vatandaşın, Korgan’dan toplanan çöplerin Fatsa ilçesine götürülüp, boşaltma yaptığı sırada konteynıra sıkışarak öldüğü bildirilmişti.

Ölümle biten bu kazanın ardından bir açıklama yapan Korgan DSP İlçe Başkanı Veysel Araç farklı bir duruma dikkat çekti ve kazanın ardındaki bazı iddiaları bizlerle paylaştı.

Korgan Belediyesine bağış yaparak temizlik işleri müdürü olan Cengiz Tuc ve Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz yapılan iddialar karşısında sessizliğini koruyor. Geçtiğimiz günlerde Korgan Belediyesinde meydana gelen skandal ölümün detayları ortaya çıkmaya başladı. Olayın detaylarını sosyal medyada paylaşan Korgan DSP İlçe başkanı Veysel Araç,” Eşinin yerine işe gelen ve SSK ‘sız, kaçak çalıştırılan işçinin ölümüne neden olan iki kişi neden susuyorsunuz. Kaçak işçinin ölümünden hanginiz sorumlusunuz?” dedi. Araç yine bazı sorularının da cevabını alamadığını ve halkımızın da bu konuda aydınlatılmasını istedi. Sorularını tekrar sıralayan Araç,” 1- Geçtiğimiz günlerde feci bir şekilde vefat eden Asım Çelgin arkadaşımızın belediye çalışanı olmadığı halde nasıl oldu da belediye çöp arabasına çalışması için görev verdiniz? 2- Ölen arkadaşımızın hanımı İşkur’dan temizlik çalışanı iken, onun yerine nasıl oluyor da eşini göreve çağırıyorsunuz? 3- İşkur’dan temizlik çalışanı olan ve başkası adına çalışan başka kaç kişi var? 4-İşkur’dan devamlı uyarıldığınız halde başkasının adı altında nasıl İşkur elemanı çalıştırıyorsunuz? 5-Belediye temizlik işleri müdürü Cengiz Tuc, İşkur üzerinden kardeşini ve eşinin kardeşini belediyeye aldın, ama nerede çalışıyorlar? 6-Tuncay Kiraz Başkan, peki sizin akrabalarınız belediyede görevleri nedir? 7-İşkur üzerinden alınanların Cengiz Tuc ve bazı encümenlerin şahsi işlerinde kullanıldığı doğrumu? 8-Sayın Valim, Korgan Belediyesindeki bu kaçak işçi ölümünden dolayı sorumlulardan açığa aldığınız var mı? Eğer ki yoksa neyi bekliyorsunuz onu da merak ediyoruz.” diyerek sorularını yöneltti. Bizlerde bu olayın yakından takipçisi olacağız ve çıkan sonucu da sizlerle paylaşacağız.

HABER: DURSUN MEHMET ŞAHİN

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.