Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Enginyurt; ” Kayyum Atanmalı” – Ali Feyzi; “Siyasi Şovlara, Aklı Selim Milletimiz Prim Vermez”

Enginyurt; ” Kayyum Atanmalı” – Ali Feyzi; “Siyasi Şovlara, Aklı Selim Milletimiz Prim Vermez”
22 Ağustos 2019 - 9:42

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “Ordu ve Fatsa Ticaret Borsa başkanları görevlerinden alınmalı, kayyum atanmalı” dedi.

Cemal Enginyurt,Ordu ve Fatsa Ticaret Borsaları bilgilendirme tabelasında serbest piyasada fındığın 15 TL yazmasına tepki göstererek,  MHP İl Başkanı Köksal Yılmaz ve bazı fındık üreticileriyle birlikte Ordu Ticaret Borsası önünde basın açıklamasında bulundu.

Enginyurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, TMO’nun Giresun kalite için 17 TL, levant kalite için 16,5 TL’den fındık alacağını açıklamasına rağmen, Ordu ve Fatsa Ticaret Borsaları tabelalarında serbest piyasa fındık fiyatının 15 TL yazıldığını, bunun hangi gerekçelerle yazıldığının ve hangi fındık ihracatçısının bu fiyattan ürün aldığının açıklanması gerektiğini söyledi.

Enginyurt, “Ordu ve Fatsa Ticaret Borsa Başkanları görevlerinden alınmalı, kayyum atanmalı” dedi.

“Siyasi Şovlara, Aklı Selim Milletimiz Prim Vermez”
Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi’de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Borsamızda %50 randuman fındık, 15tl net, fiyat yazdık. Ordu veÜnye borsaları da aynı fiyatı yazdı. Çarşamba hiç yazmadı. Fabrikada fiyat 15,75.Tl.65ile 70kuruş masraf, 10 kuruş esnafa kar. Esnafımız Fındığın kalitesine göre 53 randuman fındığı 16 TL ye kadar randuman payını vererek alıyor. İsteyen TMO ya verir, isteyen esnafımıza verir. Siyasetçilerde, adaletli VE AHLAK kurallarına uyarak eleştiri yapabilir saygı duyarız. Amaaa, şahsi bir kızgınlığı olupta, fındık fiyatları üzerinden görmeye çalışan siyasetci, şerefsizdir, namussuzdur, ahlaksızdır. İstanbul Borsası manipilasyoncularının da ahlak dersi vermeye hakkı yoktur. Fındık fiyatlarını, yıllardır nasıl savunduğum, aşikardır. Üreticimizi ve esnafımızı herdaim savunmaya devam edeceğiz. Siyasi şovlara, aklı selim milletimiz prim vermez.” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.