Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

SERPİL KOÇAN’IN 5 ARALIK KADIN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

SERPİL KOÇAN’IN 5 ARALIK KADIN HAKLARI GÜNÜ MESAJI
05 Aralık 2019 - 10:43

Ak Parti Fatsa Kadın Kolları Başkanı Serpil Koçan sosyal medya hesabından bir paylaşım ile kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 85. yıl dönümünü kutladı.

Koçan mesajında;

“Kadın, Türk toplumu için çok önemli yeri olan anne, eş, evlat, kardeş, komşu ve arkadaştan önce bir birey ve insandır..

Türk kadınına pek çok çağdaş ülkeden önce seçme ve seçilme hakkı verildi. 5 Aralık 1934 Seçme ve Seçilme hakkını kazanması, o günkü tarihte birçok çağdaş Avrupa ülkesinde olmayan bir haktı. Bu hakkı kazanmamızda öncülük eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve vesile olan herkese şükranlarımı sunuyorum..

Son yıllarda artan hatta geçtiğimiz gün hiç istemediğimiz içimizi acıtan kadına yönelik şiddet haberlerini çok fazla duyar olduk. Bizim köklü geleneğimizde, kültürümüzde, inancımızda bırakın kadına şiddeti, kadın bizim için kutsaldır. Kadına şiddet ve cinayetlerine maalesef üzülerek şahit oluyoruz. Bu algıyı kırmak ve toplum olarak bu konuda bir farkındalık oluşturmak zorundayız. Hiçbir şey insan hayatından daha değerli değildir..

Mensubu olmaktan onur duyduğum AK Partim ve Genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan; kadının layık olduğu değere ulaşması için birçok çalışmaya imza atmış ve atmaya devam etmektedir. Kadınların, yaşamın her alanında olduğu gibi siyasal hayatta da dışlandığı bir dönemde, AK Partinin iktidara gelişi, Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bize duyduğu güven ile siyasetten ekonomiye, eğitimden sağlığa, kültürden sanata hayatın her alanında aktif roller üstlenirken, her alanda kadın sayısının artıyor olması, değişim ve dönüşümün en somut örneğidir..

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanımasının 85. yıldönümü olan, 5 Aralık Kadın Hakları Gününü kutluyor, başta ülkemiz olmak üzere dünyadaki tüm kadınların uğradıkları haksızlıkların, her türlü şiddet, taciz, tecavüz, istismar ve kadın cinayetlerinin son bulmasını temenni ediyorum..” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.