Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

“TUTUM, YATIRIM VE TÜRK MALLARI HAFTASI” KUTLANDI

“TUTUM, YATIRIM VE TÜRK MALLARI HAFTASI” KUTLANDI
16 Aralık 2019 - 21:13

Fatsa ilçemizde 12-18 Aralık “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” programı kapsamında Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde Fatsa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Eczacı İlhan Haznedar Ortaokulu, Şehit Zafer Özdeniz İlkokulu, Hacer Yücel Anaokulu tarafından etkinlik düzenlendi.
Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda düzenlenen 12-18 Aralık “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” programına Kaymakam Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, ilçe protokolü ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından programın açılış konuşmasını yapan Eczacı İlhan Haznedar Ortaokulu Müdürü Kadir Başdağ, “Tutum yatırım ve yerli malları haftası ülkemizde uzun yıllardır kutlanan, yerli malını almayı ve tutumlu olmayı teşvik eden önemli bir etkinliktir. Bu etkinlikler sayesinde yerli üretimin önemi anlatılır. İnsanların tutumlu olması amaçlanır. Tutumlu insan sadece kendi eşyalarına değil, toplumda ortak kullanılan elektrik, su, doğalgaz gibi maddeleri de verimli bir şekilde kullanması, boş yere fazladan harcamalardan kaçınılması. Boşa kullanılan her kaynağın toplumun her kesimine zarar verdiği gibi kendimize de zarar verdiğini, bizi fakirleştirdiğini bilmekten geçer. Yurdumuzda 12-18 Aralık “Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası” olarak kutlanmaktadır. Cumhuriyet döneminde temelleri atılan kendi kendine yeter bir toplum olmadaki ilk adım bugün de devam etmektedir. Atak Helikopteri, Fırtına Obüsü, Altay Tankı, Anka İnsansız Hava Aracı, Milgen Milli Gemisi bunun sadece savunma sanayisindeki birkaç örneğidir.” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZA YERLİ MALI KULLANMAYI AŞILAMAMIZ LAZIM”
Daha sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekinbaş ise yaptığı konuşmada, “Çocuklarımıza verdiğimiz bilgi düzeyinde kalan öğretiyi bilgiden beceriye, beceriden görgüye, görgüden davranışa dönüştürmek durumundayız. Okullarımızda değerler eğitimi adı altında birçok çalışmalar yapıyoruz. Bu değerler eğitimi kapsamındaki temalardan biri de tutumluluk ama tüketim üzerinden giden tutumluluk anlayışı karşılık bulmuyor. Bunun gerçekten sahada yansımalarını takip etmek ara raporlar almak, bu ara raporları planlayarak velilere ve çocuklarımıza sağlıklı geri dönüt vermek gerekiyor. Bugünkü etkinliği bir konsept olarak değerlendirirsek öğrenciye çevremize ve bize verdiği mesaj çok net bir şekilde şu; tutumlu ol, tutumlu olmakla beraber birikimlerinden ihtiyacını kullanmayıp bir kısmını yatırıma dönüştür ve yerli malını kullan. Eğer biz ülkemiz zenginliklerini canlı tutmak ve zengin bir ülke oluşturmak istiyorsak bugün siyasi anlamda koyulmuş çok büyük bir hedef var. Büyük Türkiye idealinin gerçekleşmesine katkı sunmak istiyorsak olayın başı burada; çocuklarımızın kendi sahip olduğu değerlere sahip çıkmaları geliştirmeleri ve bu kapsamda özellikle yerli olanı kullanmaları ve geliştirmeleri isteniyor.” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından folklor gösterisi sunuldu. Folklor gösterisinin aylık raporlara göre en fazla tutumlu olan 2 öğrenciye Kaymakam Ömer Lütfi Yaran tarafından ödül, tutumlu olmayı özendirmek için de Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar tarafından öğrencilere kumbara hediye edildi. Programın son bölümünde hafta nedeniyle yerli ürünlerden oluşan stantlar gezildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.